Biodiversiteit in de waardeketen: kick-off programma

De komende jaren zijn onze laatste kans om het ongebreidelde verlies aan biodiversiteitsverlies een halt toe te roepen. Via 4 bijeenkomsten in 2020 ondersteunen wij je bij het integreren van biodiversiteit in je waardeketen.

What?

In 2020 nodigen wij onze leden uit om biodiversiteit centraal te stellen in hun prioriteiten en om het complexe verband tussen dit thema en de klimaatuitdaging beter te begrijpen. Tijdens deze eerste ontmoeting (als onderdeel van een programma met 4 ontmoetingen) stellen we de verschillende stappen voor die gepland zijn in 2020 om de erosie van de biodiversiteit in België en daarbuiten via uw waardeketen te bestrijden.

Dit programma maakt deel uit van het initiatief van Business for Nature, een coalitie die pioniersbedrijven samenbrengt om de politieke ambitie op verschillende evenementen in 2020 te stimuleren:

  • Het World Economic Forum in januari, Davos
  • Het World Conversation Congress in juni, Marseille
  • De COP15 rond biodiversiteit in oktober, Kunming (China)

For whom?

Al onze leden.

Why participate?

Behoud van biodiversiteit is niet enkel goed voor onze planeet, maar ook voor jou! We gebruiken voortdurend ons ecosysteem voor grondstoffen en diensten die momenteel niet op hun juiste waarde worden geschat. Binnen ons kapitalistisch model geven we enkel wat een prijs heeft waarde. De natuur heeft er echter geen. Moeten we er dan één op plakken om het te waarderen? Daar gaan we ons op dit moment niet focussen. In plaats daarvan zullen we bespreken hoe we, via de krachtige hefboom van waardeketens en partnerschappen, kunnen handelen om te behouden wat behouden moet worden. Kom horen en ‘beleven’ waarom we dringend actie moeten ondernemen, maar ook hoe het jouw organisatie ten goede kan komen.

We mogen rekenen op de aanwezigheid van Luc Bas, directeur van de IUCN (International Union for Conservation of Nature), Sylvie Gillet, coördinatrice van het Franse initiatief Act4Nature, Entreprises pour l’Environnement en twee ondernemingen die zullen getuigen over hoe ze reeds ijveren voor natuurbehoud.

Nog een andere reden nodig? Deze ontmoeting vindt plaats op dezelfde locatie en dag als onze nieuwjaarsreceptie. Je zal dus vlotjes van het ene event naar het andere kunnen gaan en de gesprekken die u bent gestart tijdens de networking met onze andere leden aangaan. 

How?

Het doel van deze eerste bijeenkomst is om je te voorzien van alle nodige elementen om je organisatie te informeren en je management te overtuigen zich in te zetten voor ons programma. In de loop van het jaar zullen nog drie andere ontmoetingen worden georganiseerd om diverse acties op te zetten. Wat verwachten we van jou?

 

  • Je integreert biodiversiteit in je strategie
  • Je onderneemt concrete actie ten gunste van biodiversiteit binnen je waardeketen
  • Je engageert je om alle 4 de ontmoetingen van dit programma bij te wonen


Het hele jaar door worden je opmerkingen, suggesties en input gedeeld met Business for Nature en de partnerorganisaties (meer dan 40 organisaties wereldwijd, waaronder The Shift voor België). Dit is een unieke kans voor je organisatie om haar stem te laten horen bij de politieke instanties die, naar we hopen, van 2020 een cruciaal jaar voor de biodiversiteit zullen maken MET een engagement vergelijkbaar met dat van de conferentie van Parijs.

Meer weten? Sluit je dan op 30 januari bij ons aan! Mocht je ondertussen nog vragen of suggesties hebben, contacteer me dan gerust om deze mondeling of per e-mail te bespreken.

 

Program

Onthaal

Inleiding
Biodiversiteit, een grote urgentie, Luc Bas, IUCN
Act4Nature, Sylvie Gillet, Entreprises pour l’Environnement (Frankrijk)
Getuigenissen van CarrefourEDF Luminus en Spadel

Pauze : biodiversiteit in beweging

Presentatie van het programma biodiversiteit en waardeketen
Vraag & antwoord

Onthaal voor onze nieuwjaarsreceptie (ter plaatse)

Gerelateerde pagina's

Do you want to know more about this activity? Let me know!

Lara Piret


Practical information

Date

Hour

Address

Vaudeville Theater
Koninginnegalerij 13
1000 Brussel
On Google Maps

Not a member yet? Discover all the benefits of The Shift!

View all activities