Inspiratiesessie Groene Economie met Roos Vonk

This event takes place exclusively in Dutch. If you are interested, please consult the Dutch version of this page.

What?

Waarom wekken goedbedoelde milieu-initiatieven zoveel afkeer op? Wat zegt de psychologische wetenschap en wat kunnen we er uit leren richting draagvlak?

De klimaatspijbelaars, lage emissie-zones, veganisme, de elektrische wagen,… Opvallend groot is de groep mensen die de kriebels krijgt van dergelijke initiatieven voor een beter milieu en hun boegbeelden. Maar waarom wekken dergelijke goedbedoelde initiatieven zoveel afkeer op? Wat zegt de psychologische wetenschap en wat kunnen we er uit leren richting draagvlak?

Deze sessie is georganiseerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, The Shift, Bond Beter Leefmilieu, Oikos en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Gent.

For whom?

Al onze leden.

Why participate?

We nodigen Roos Vonk uit om hier klaarheid over te scheppen. Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit Radboud in Nijmegen en auteur van artikels en boeken over hoe mensen denken, voelen, beslissingen nemen en elkaar beïnvloeden.
 
Tim Smits geeft vervolgens zijn beschouwing over de bevindingen van Roos Vonk. Hij is professor in persuasion en marketing communicatie aan de KULeuven. Tot slot gaan Roos Vonk en Tim Smits in dialoog met elkaar en met het publiek.

How?

Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze inspiratiesessie? Schrijf je dan hier in.

Do you want to know more about this activity? Let me know!

Arne Daneels


Practical information

Date

Hour

Address

VAC Leuven
Diestsepoort 6
3000 Leuven
On Google Maps

Not a member yet? Discover all the benefits of The Shift!

View all activities