Oproep van cacaosector voor EU bindende regelgeving rond Due Diligence

Sustainable Development Goal(s): 1. End poverty5. Gender equality8. Decent work and economic growth10. Reduced inequalities17. Partnerships for the goals

Priorities for change: FoodWork & InclusionInequality
Oproep van cacaosector voor EU bindende regelgeving rond Due Diligence

Een groep bedrijven waaronder onze leden Barry Callebaut AG, Mars Wrigley, Mondel─ôz International, Rainforest Alliance, Fairtrade en Oxfam Wereldwinkels doen samen met The VOICE Network een oproep aan de Europese Unie, veruit de grootste cacao-importeur en -consument ter wereld, om regelgeving in te voeren die bedrijven in de wereldwijde cacaotoeleveringsketens gelijke verplichtingen opleggen om mensenrechten en milieuzorg te respecteren. Het aanscherpen van die regels moet in lijn met de richtlijnen van de Verenigde Naties voor bedrijfsleven en mensenrechten (UNGP's). Het beschikken over een ‘level playing field’.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat ze allemaal samen actie moeten ondernemen om een aantal van de systematische uitdagingen op het gebied van de mensenrechten en het milieu in de cacaotoeleveringsketen effectief aan te pakken. Nationale overheden moeten hun eigen arbeids-, kinderbeschermings- en milieuwetgeving handhaven en versterken en bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om de nodige zorgvuldigheid aan de dag te leggen om risico's te identificeren, gezamenlijk de remediëring te evalueren en maatregelen te nemen die in verhouding staan tot hun blootstelling aan de risico's voor de mensenrechten en het milieu.

Other news