Profile

sustainable printed clothing

Ambitions

The Shift helps members to make use of the global framework of the UN Sustainable Development Goals to map their societal ambitions.

2. End hunger

ACP engageert zich om te zoeken naar producenten die duurzame en veerkrachtige landbouwpraktijken implementeren (biologische katoen). Producten van deze fabrikanten, worden gepromoot bij de klant.

8. Decent work and economic growth

ACP promoot sedert jaren bij zijn klanten “ schone kleren” dwz kleding gemaakt in correcte en gecontroleerde arbeidsomstandigheden. De “schone kleren campagne” (Clean Clothes Campaign) is een internationaal platform dat ijvert voor het respecteren van de ILO-normen in de kledingsector. ACP wil zich engageren om dit ook de volgende jaren te doen.

12. Responsible consumption and production

ACP engageert zich  om steeds opnieuw te blijven zoeken naar de meest milieuvriendelijke manieren van drukken. Momenteel wordt er gedrukt met inkten op waterbasis, OEKO-TEX gecertificeerd. Deze inkten zijn vrij van solventen en zware metalen. Momenteel (2016) onderzoekt ACP de mogelijkheid om het atelier te laten certificeren als GOTS atelier. ACP engageert zich eveneens om actief te zoeken naar de meest “groene” textielgrondstoffen.

13. Climate action

ACP engageert zich om te zoeken naar producenten die maatregelen inzake klimaatverandering integreren in hun dagelijkse productieketen. Producten van deze fabrikanten, worden gepromoot bij de klant.