Profile

Dagvers biedt gezonde en kindvriendelijkekant-en-klaarmaaltijden aan. Met biologische ingrediënten, geproduceerd in een korte keten, artisanaal bereid door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en gemakkelijk duurzaam geleverd.

Ambitions

The Shift helps members to make use of the global framework of the UN Sustainable Development Goals to map their societal ambitions.

2. End hunger

De doelstelling beoogt naast het beëindigen van honger en het bereiken van voedselzekerheid ook een verbeterde voeding en promotie van duurzame landbouw. Wij zetten in op de ondersteuning van lokale en kleinschalige boeren die op een duurzame manier produceren.

3. Good health

Deze doelstelling wil een goede gezondheid verzekeren en promoot welvaart voor alle leeftijden. Wij voorzien gezonde, biologische en evenwichtig samengestelde maaltijden voor volwassenen én kinderen.

8. Decent work and economic growth

Deze doelstelling beoogt het bevorderen van aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen. Tijdens de verwerking van de ingrediënten en voor de verpakking van de maaltijden doen we beroep op sociale economie-organisaties. Daardoor verschaffen we werk aan mensen die minder vlot toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Voor het eigen Dagvers team voorzien we een goede work-life balance en willen we vooral mensen tewerkstellen die met hun kwaliteiten niet standaard in de arbeidsmarkt passen.

12. Responsible consumption and production

Deze doelstelling wil duurzame consumptie- en productiepatronen verzekeren. Wij gaan met onze afgemeten maaltijden voedselverspilling tegen. Ingrediënten die we over hebben, verwerken we tot soep. Aangezien we ons niet alleen richten tot gezinnen, maar ook tot bedrijven, moedigen we deze laatste groep aan tot aandacht voor duurzaam aankopen.

13. Climate action

Deze doelstelling roept op tot dringende actie om de klimaatverandering en haar impact te bestrijden. We maken tijdens het productieproces gebruik van groene energie die we aankopen. We zetten in op duurzame logistiek voor de levering van de maaltijden aan huis. Wanneer haalbaar op termijn kiezen we voor een milieuvriendelijke verpakking of voor herbruikbare leverboxen.