Profile

Essent.be maakt deel uit van de duurzame internationale groep innogy en levert in Belgiƫ elektriciteit, aardgas en vernieuwende energiediensten aan consumenten en bedrijven. Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 170 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze 500.000 klanten comfortabeler maken.

Ambitions

The Shift helps members to make use of the global framework of the UN Sustainable Development Goals to map their societal ambitions.

7. Affordable and clean energy

Het is onze missie om kleine en grote oplossingen te bieden die de consument helpen om energiezuiniger te leven zonder aan comfort in te boeten. Zo garanderen wij ook dat energie betaalbaar blijft voor iedereen.

17. Partnerships for the goals

Essent.be gelooft in een duurzame toekomst voor de generaties die na ons komen. Daarom beperken wij ons niet alleen tot Belgiƫ. Via een innovatief partnership met de vzw Cunina nemen wij het voortouw in de energietransitie in Nepal. We steunen er de bouw van zonnepanelen, richten een opleiding elektriciteit en energiebesparing in, en helpen kinderen die het moeilijk hebben om goed onderwijs te krijgen. Zo bouwen we mee aan de generaties van de toekomst en aan een duurzamere wereld.