Roos Vonk et l'économie verte : session d'inspiration

Cet événement a lieu exclusivement en néerlandais. S’il vous intéresse, veuillez consulter la version néerlandaise de cette page sur notre site.

Quoi?

Waarom wekken dergelijke goedbedoelde initiatieven zoveel afkeer op? Wat zegt de psychologische wetenschap en wat kunnen we er uit leren richting draagvlak?

De klimaatspijbelaars, lage emissie-zones, veganisme, de elektrische wagen,… Opvallend groot is de groep mensen die de kriebels krijgt van dergelijke initiatieven voor een beter milieu en hun boegbeelden. Maar waarom wekken dergelijke goedbedoelde initiatieven zoveel afkeer op? Wat zegt de psychologische wetenschap en wat kunnen we er uit leren richting draagvlak?

Deze sessie is georganiseerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, The Shift, Bond Beter Leefmilieu, Oikos en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Gent.

Pour qui?

Al onze leden.

Pourquoi participer?

We nodigen Roos Vonk uit om hier klaarheid over te scheppen. Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit Radboud in Nijmegen en auteur van artikels en boeken over hoe mensen denken, voelen, beslissingen nemen en elkaar beïnvloeden.
 
Tim Smits geeft vervolgens zijn beschouwing over de bevindingen van Roos Vonk. Hij is professor in persuasion en marketing communicatie aan de KULeuven. Tot slot gaan Roos Vonk en Tim Smits in dialoog met elkaar en met het publiek.

Comment?

Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze inspiratiesessie? Schrijf je dan hier in.

Envie d'en savoir plus sur cette activité? Contactez-moi!

Arne Daneels


Informations pratiques

Date

Heure

Adresse

VAC Leuven
Diestsepoort 6
3000 Leuven
Sur Google Maps

Pas encore membre? Découvrez tous les avantages de The Shift!

Voir toutes les activités