CONNECT

Kom in contact met een uniek en divers netwerk van bedrijven en non-profitorganisaties. Wie weet creëren jullie binnenkort samen maatschappelijke meerwaarde?

 

Ontdek onze leden

COMMIT

Wat zijn de maatschappelijke ambities van jouw organisatie? We helpen ze in kaart brengen via het kader van de Sustainable Development Goals.

 

Breng jullie ambities in kaart

CHANGE

Wil je de grote uitdagingen voor onze samenleving mee helpen oplossen? Ontwikkel dan samen met onze leden en partners nieuwe zakenmodellen en maatschappelijke projecten.

Projecten in ons netwerk

The Shift is het nationaal contactpunt voor de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en UN Global Compact (UNGC). Wij brengen meer dan 460 organisaties samen uit verschillende sectoren:
 

  • privé ondernemingen
  • ngo’s
  • academische instellingen
  • overheidsinstanties
  • andere belangrijke spelers in onze samenleving
     

Samen met onze leden en partnerorganisaties, proberen we innovatieve oplossingen te ontwikkelen om de grootste uitdagingen voor onze planeet, bevolking en welvaart het hoofd te bieden.

Krachten gebundeld

The Shift werd in juni 2015 opgericht door de voormalige duurzaamheidsnetwerken KAURI en Business & Society Belgium. Hetzelfde jaar nog bundelden ook ARGUS -het voormalige overlegplatform van KBC en Cera voor milieuzaken- en het Global Compact Network Belgium (GCNB) -het nationaal contactpunt voor UN Global Compact- hun krachten met dit kersverse maar ervaren duurzaamheidsplatform.

SDG’s als leidraad

De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen onze leidraad voor het verbinden, engageren en in beweging brengen van onze leden. Om de implementatie van deze SDG’s te vergemakkelijken, bundelen we de krachten met zowel nationale als internationale partners.