A Taste of Bestuur : de missiegedreven organisatie, een innovatieve status voor duurzaamheid?

Dit webinar zal het thema van missiegedreven bedrijf onderzoeken als een instrument voor de duurzaamheid van een organisatie.

Schrijf je meteen in

Wat?

In dit webinar wordt het thema van missiegedreven organisatie als instrument voor duurzaamheid verkend. Na een korte introductie over dit onderwerp door Philippe Lambrecht, Secretaris-generaal van het VBO, verwelkomen we Bram Van Baelen en Marleen Denef, stichters van Impact Advocaten. Zij zullen uitleggen welke mogelijkheden de Belgische wetgeving in dit opzicht biedt en welke gevolgen een verandering van status heeft voor een organisatie die ervoor kiest om een missiegedreven organisatie te worden. 

Deze eerder theoretische inleiding wordt gevolgd door de getuigenis van Thomas Canon, Sustainability Program Director, en Christian Matton, Chief Legal Officer, van IBA Group. Ze zullen uitleggen hoe IBA haar statuten heeft gewijzigd om de eerste Belgische missiegedreven organisatie te worden. 

Het wijzigen van de statuten van een organisatie om een missiegedreven organisatie te worden is een van de acties die moeten worden uitgevoerd om de BCorp-certificatie te verkrijgen. Dit gezegd zijnde, is dit webinar niet bedoeld als een informatiebijeenkomst van BCorp en zal het zich enkel richten op het concept van het missiebedrijf. Indien u wenst deel te nemen aan een specifieke informatiesessie over BCorp-certificatie, kunt u zich via onze activiteitspagina inschrijven voor de infosessie op 11 februari. 

Voor wie?

Al onze leden.

Programma

Welkomstwoord

The Shift

Introductie

Philippe Lambrecht, Secretaris-generaal en bestuurslid van het VBO

Hybride bedrijven die doel en winst combineren: wat biedt de Belgische wetgeving?

Bram Van Baelen en Marleen Denef, Stichters, Impact Advocaten

De case van IBA (Ion Beam Applications)

Thomas Canon, Sustainability Program Director, en Christian Matton, Chief Legal Officer, IBA

Q&A
Conclusie en einde van het evenement

Agenda

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Lara Piret


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten