A taste of: local food, global minds

Tijdens dit webinar gaan we in op het thema duurzame voeding en hoe het verkorten van onze voedselketens ons veel kan opleveren op het gebied van duurzaamheid. Kom luisteren naar twee verhalen uit Gent en Brussel.

Wat?

Tijdens dit webinar gaan we in op het thema van korte voedselketens op lokaal niveau: hoe korte ketens grote winsten met zich meebrengen op vlak van duurzaamheid, en het blijft niet daartoe beperkt!

We verwelkomen twee sprekers die een project in twee van onze drie gewesten komen voorstellen (Vlaanderen en Brussel):
 

  • Laurence Claerhout, oprichter van Linked.Farm, een digitaal platform om producenten en consumenten in een regio te verbinden door het creëren van lokale hubs
  • Steven Beckers, oprichter van BIGH Farm en kringloopeconomie-expert bij Bopro, die zijn concept van stedelijke kringloopboerderijen zal presenteren

Voor wie?

Al onze leden.

Waarom deelnemen?

Samen met 2 pioniers zal je leren, discussiëren en uitwisselen over korte ketens en duurzame voeding.

Elk project dat wordt gepresenteerd benadert korte ketens op een andere manier.

Via een online platform helpt Linked.Farm producenten en consumenten elkaar gemakkelijk te vinden. Zo vergemakkelijken ze de verkoop- en aankooptransacties voor haar gebruikers door lokale hubs te creëren.

De BIGH boerderijen worden in verbinding gebracht met gebouwen om verloren energie, regenwater, CO2 en natuurlijk potentieel in termen van ruimte, oriëntatie, microklimaat en blootstelling aan de zon te gebruiken.

Conclusie: een mooie combinatie van lokale circulaire economie en solidariteit voor onze borden!

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Lara Piret


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten