B Corp beweging & Grote Ondernemingen: Hoe B Corp aanwenden voor groei? Hoe 'a force for good' worden?

Doe mee aan deze rijke sessie om te ontdekken wat er voor jou in zit om je aan te sluiten bij de B Corp beweging als een Grote Onderneming.

Schrijf je meteen in

Wat?

Deze sessie zal een overzicht geven van het proces om een B Corp te worden voor Grote Ondernemingen, de uitdagingen en de voordelen.

Op de agenda:

Sarah Garcia, Multinational Company Project Manager bij B Lab Europe, zal een introductie geven over de rol van Grote Ondernemingen binnen de B Corp beweging, de vereisten, het proces en de ondersteuning die Grote Ondernemingen kunnen krijgen.

Vervolgens krijg je inspirerende getuigenissen te horen van twee Grote Ondernemingen die B Corp gecertificeerd zijn. Deze bedrijven zullen concrete feedback geven over hun respectievelijke trajecten: de uitdagingen, voordelen en belangrijkste learnings.

Voorafgaand aan de Q&A-sessie zal Ann Verbeke, doctoraatsonderzoeker aan de UCLouvain over dit onderwerp, haar academische standpunt uiteenzetten. Ze zal een overzicht geven van de academische literatuur over B Corp: Profiel van B Corps; Motivaties om B Corp te worden; Certificeringsproces.

Voor wie?

Alle organisaties die interesse hebben in het onderwerp.

Waarom deelnemen?

Ben jij een Grote Onderneming die 'business as a force for good' wil gebruiken? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de B Corp beweging? Neem dan zeker deel aan dit evenement om meer te leren over dit onderwerp !

Programma

Introductie
De rol van Grote Ondernemingen in de B Corp beweging

Sarah Garcia, B Lab Europe

Getuigenis Danone

Sonia Bonus, Danone

Getuigenis

Thomas Canon, IBA

Academische kijk op B Corp

Ann Verbeke, UCLouvain

Q&A

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Eglantine Eeckhout; Jente Fillet


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten