Carbon footprinting, je eerste stap in het Science Based Targets traject

Carbon footprinting stelt een organisatie in staat om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) van haar activiteiten en werkzaamheden in te schatten. Het is de eerste praktische stap op weg naar SBTs. Dit evenement is in samenwerking met CO2logic.

Wat?

Carbon footprinting is een essentiële oefening als je jouw impact op het klimaat wil kennen (en verminderen). Daarom nodigt het BACA-initiatief, in samenwerking met CO2logic, je uit op zijn derde grote evenement om je te helpen deze stap in het proces te begrijpen en een volledig inzicht te krijgen in jouw impact op het klimaat. In deze workshop reiken we je niet alleen de theorie aan (gebaseerd op het GHG-protocol) maar zullen we, via aparte breakout rooms, focussen op die emissiecategorieën die voor uw organisatie het meest relevant zijn. Bij inschrijving voor deze workshop is het daarom essentieel dat je deze korte enquête invult. Op basis van ieders antwoorden zullen we de deelnemers aan de workshop zo groeperen dat jouw vragen kunnen worden beantwoord door CO2logic medewerkers of gelijken.

Voor wie?

Elke organisatie die problemen ondervindt bij het berekenen van (een deel van) haar broeikasgasemissies of beter wil begrijpen hoe een bepaalde Scope1, Scope 2 of Scope 3 (indirecte) emissiecategorie berekend moet worden.

Waarom deelnemen?

Weet je nog niet zeker hoe je jouw klimaatreis moet beginnen? Dit is de ideale plek om een vliegende start te maken en jouw ecologische voetafdruk op een praktisch niveau onder de knie te krijgen

Hoe?

Bij registratie voor het evenement word je gevraagd maximaal 3 categorieën broeikasgasemissies te selecteren (Scope 1&2 of een van de 15 Scope 3-categorieën, volgens het GHG-protocol), die bijzonder relevant zijn voor jouw organisatie of waarvoor jij uitdagingen ondervindt (via deze enquête). Om dit evenement voor jou zo nuttig mogelijk te maken, word je uitgenodigd om

  • Twee break-outsessies bij te wonen die zijn toegespitst op twee emissiecategorieën
  • Al uw vragen op voorhand te stellen.

Op die manier zullen de deskundigen van CO2logic zich kunnen concentreren op wat voor u het meest relevant is.

Met de steun van:

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

(dit evenement zal hoogstwaarschijnlijk in een virtuele context plaatsvinden)
Op Google Maps

Voor wie?

Alle organisaties die lid zijn van The Shift (bedrijven, non-profit en academische instituties). 

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten