Impact Network Internal Carbon Pricing

Bedrijven overal ter wereld maken gebruik van een interne CO2-prijs om hun klimaatdoelstellingen te behalen. Doe je mee?

Schrijf je meteen in

Wat?

Hoewel steeds meer landen met een CO2-prijs beginnen te werken, heeft België dit nog niet ingevoerd. In anticipatie hierop kunnen bedrijven echter nu reeds van start gaan met een interne CO2-prijs.

Tijdens deze tweede sessie van ons lerend netwerk zetten we die spelers aan tafel die concreet aan de slag willen met dit onderwerp. We bieden inzicht in hoe je met deze tool aan de slag kan gaan en we hopen ook op een update van jullie als deelnemer.

Voor wie?

We willen aan de slag met die leden die de ambitie hebben om een interne CO2-prijs in hun eigen organisatie op de agenda te krijgen.

Waarom deelnemen?

Bedrijven die hun doelstellingen rond uitstootvermindering willen behalen, kunnen gebruik maken van een interne CO2-prijs.

Er zijn twee manieren om met een interne CO2-prijs te werken. De eerste is het invoeren van een schaduwprijs in het beslissingsproces rond nieuwe investeringen om zo winstgevendheid te verzekeren op lange termijn. Het tweede is werken met een CO2-tarief die zowel nieuwe investeringen stuurt richting duurzame projecten als operationele processen efficiënter maakt.

Wil je leren van anderen en tegelijkertijd ook zelf een bijdrage leveren aan dit onderwerp? Dan zijn deze sessies zeker voor jou! We zijn op dit ogenblik met een geëngageerde groep van een tiental spelers.

Hoe?

Op 6 februari 2020 vindt de tweede sessie van ons lerend netwerk 'Internal CO2 pricing' plaats.

Tijdens de eerste sessie op 19 september 2019 zoomden we in op het ‘waarom’ en de ‘wat’ van deze tool. In de volgende sessie gaan we in detail in op de ‘hoe’. We nodigen hiervoor een spreker uit Nederland uit, met name Long Lam.

Long Lam is Managing Consultant in de afdeling Energy, Sustainability & Infrastructure bij Navigant. Hij is de auteur van C-suite guide to internal carbon pricing en How-to guide to corporate Internal Carbon Pricing, ontwikkeld door The Generation Foundation en CDP. Hij leidt het Navigant team bij het opstellen van het jaarlijkse Wereldbank rapport Annual State and Trends of Carbon Pricing. Als geen ander is Long Lam op de hoogte van de ‘ins and outs’ van internal carbon pricing en dit is dus een unieke kans om met hem in dialoog te gaan.

Gerelateerde pagina's

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Lineas
Koning Albert II-laan 37
1030 Brussel
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten