Impact Network Internal Carbon Pricing: delen van best practices

Bedrijven overal ter wereld maken gebruik van een interne CO2-prijs om hun klimaatdoelstellingen te behalen. Doe je mee?

Schrijf je meteen in

Wat?

Hoewel steeds meer landen met een CO2-prijs beginnen te werken, heeft België dit nog niet ingevoerd. In anticipatie hierop kunnen bedrijven echter nu reeds van start gaan met een interne CO2-prijs.

Tijdens deze derde sessie van ons lerend netwerk brengen we een uitgebreide getuigenis over hoe Microsoft concreet met dit onderwerp aan de slag gaat.

Voor wie?

We willen aan de slag met die leden die de ambitie hebben om een interne CO2-prijs in hun eigen organisatie op de agenda te krijgen.

Voorwaarde tot deelname is dat je bereid bent uit de doeken te doen wat je plannen zijn met betrekking tot carbon pricing in je eigen organisatie, en je ervaringen en resultaten van dit proces te delen.

Waarom deelnemen?

Bedrijven die hun doelstellingen rond uitstootvermindering willen behalen, kunnen gebruik maken van een interne CO2-prijs.

Wil je leren van anderen en tegelijkertijd ook zelf een bijdrage leveren aan dit onderwerp? Dan zijn deze sessies zeker voor jou! We zijn ondertussen reeds met een groep van meer dan 30 leden die aan dit traject deelnemen.

Hoe?

Op 2 juni 2020 vindt de derde sessie van ons lerend netwerk ‘Internal CO2 pricing’ plaats.

Tijdens de eerste sessie op 19 september 2019 zoomden we in op het ‘waarom’ en de ‘wat’ van deze tool. In de sessie van 2 februari gingen we, dankzij een grondige toelichting van Navigant, in detail in op de ‘hoe’.

Deze keer komen we met een concrete getuigenis van Microsoft. Microsoft gebruikt momenteel een carbon fee van 15 USD/metric ton CO2 voor scope 1 en 2 emissies. Vanaf juli 2020 zal dergelijke fee ook gradueel ingevoerd worden voor scope 3 emissies. Dit is één van de instrumenten waarmee Microsoft plant om tegen 2030 ‘carbon-negative’ te zijn en om tegen 2050 ook alle ‘historische’ carbon-emissies te verwijderen. Ambitieuze plannen dus die we heel graag met jullie willen delen.

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten