Impact Network Internal CO2-pricing

Bedrijven overal ter wereld maken gebruik van een interne CO2-prijs om hun klimaatdoelstellingen te behalen. Doe je mee?

Wat?

Hoewel steeds meer landen met een CO2-prijs beginnen te werken, heeft België dit nog niet ingevoerd. In anticipatie hierop kunnen bedrijven echter nu reeds van start gaan met een interne CO2-prijs. Tijdens ons kick-off event op 30/4 gaven we hier reeds een voorproefje van. Via dit lerend netwerk zetten we die spelers aan tafel die concreet aan de slag willen met dit onderwerp.

Voor wie?

We willen aan de slag met die leden die de ambitie hebben om een interne CO2-prijs in hun eigen organisatie op de agenda te krijgen.

Waarom deelnemen?

Bedrijven die hun doelstellingen rond uitstootvermindering willen behalen, kunnen gebruik maken van een interne CO2-prijs.

Er zijn twee manieren om met een interne CO2-prijs te werken. De eerste is het invoeren van een schaduwprijs in het beslissingsproces rond nieuwe investeringen om zo winstgevendheid te verzekeren op lange termijn. Het tweede is werken met een CO2-tarief die zowel nieuwe investeringen stuurt richting duurzame projecten als operationele processen efficiënter maakt.

Hoe?

Op 30 april organiseerden we een inspiratiesessie over het onderwerp interne CO2-pricing. Via dit lerend netwerk willen we er nu concreet werk van maken. We voorzien gedurende een periode van 1 jaar een viertal sessies die een combinatie van inspiratie en interactie zullen bieden.

Voorwaarde tot deelname is dat je bereid bent uit de doeken te doen wat je plannen zijn met betrekking tot carbon pricing in je eigen organisatie, en je ervaringen en resultaten van dit proces te delen.

Wil je leren van anderen en tegelijkertijd ook zelf een bijdrage leveren? Dan zijn deze sessies zeker voor jou! De inhoud en aanpak van de verschillende sessies zal in overleg met de deelnemers bepaald worden. We mikken op een beperkte doch geëngageerde groep van een tiental spelers.

Gerelateerde pagina's

Gerelateerde activiteiten

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Deloitte
Gateway Building
Luchthaven Brussel Nationaal 1J
1930 Zaventem
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten