Infosessie Belgian Alliance for Climate Action

In partnerschap met WWF België heeft The Shift in oktober 2020 een netwerk opgericht van organisaties met ambitieuze klimaatdoelstellingen. We hanteren hierbij Science Based Targets als onze leidraad.

Schrijf je meteen in

Wat?

Tijdens deze sessie presenteren we ons initiatief “Belgian Alliance for Climate Action”. Je bent van harte uitgenodigd om je aan te sluiten bij deze groep van organisaties die ambitieuze klimaatdoelen stellen en elkaar helpen om deze te bereiken.

Via een divers programma van workshops, inspiratiesessies en peer-learning, wil deze alliantie diverse organisaties samenbrengen die bereid zijn hun krachten te bundelen om hun klimaatambities te realiseren.

Voor wie?

Voor iedereen, zowel zij die reeds met Science Based Targets aan de slag zijn als diegene die overwegen de stap naar Science Based Targets te zetten maar nog inspiratie en kennis missen.

Waarom deelnemen?

Wil je je eigen organisatie voorbereiden op een ‘net-zero’ toekomst maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Je hebt al klimaatdoelen gesteld, je wilt verder inspanningen leveren en tegelijkertijd je ervaringen delen en andere organisaties stimuleren?

Dit netwerk is de ideale plek om kennis uit te wisselen, je te laten inspireren, en/of andere spelers uit je waardeketen aan te sporen om ook met klimaatdoelstellingen aan de slag te gaan.

Hoe?

Deze alliantie gebruikt de Science Based Targets als leidraad:
 

  • Organisaties die reeds dergelijke targets hebben, getuigen wat deze stap voor hen betekent en geven advies
  • We laten je kennis maken met tools voor het bepalen van je carbon-footprint en ze te reduceren
  • We leggen de link naar gelijkaardige internationale initiatieven en brengen je in contact met boeiende sprekers en klimaat-initiatieven
     

Als je aansluit bij dit netwerk dan geef je aan dat je, indien dit nog niet het geval is, de stap naar Science Based Targets wil nemen. Wij brengen je in contact met organisaties die ofwel voor dezelfde uitdagingen staan als jou of die je kunnen begeleiden als mentor.

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via MS Teams)
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten