Infosessie Science Based Targets

Wil je met jouw organisatie meestrijden tegen klimaatverandering? Wil je voor de vermindering van je broeikasgasemissies targets opstellen die ambitieus zijn en tegelijk wetenschappelijk onderbouwd? Dan zijn de Science Based Targets iets voor jou.

Programma

Programma

Verwelkoming
Infosessie

Inleiding The Shift
Het Science Based Targets-initiatief, Alexander Farsan, Global Lead SBT bij WWF

  • SBT’s in België: getuigenissen van pionierbedrijven: Proximus, Lidl, Bpost & Solvay
  • Debat gemodereerd door Alien De Deken, lid van Generation T
  • Q&A met SBT-experten
Netwerklunch

Wat?

Tijdens deze infosessie kan je kennis maken met de Science Based Targets (SBT). Dit initiatief helpt je organisatie klimaatdoelstellingen opstellen in lijn met het Akkoord van Parijs: de opwarming van onze planeet beperken tot onder de 2° C. De tool geeft aan in welke mate en op welke snelheid jouw bedrijf haar broeikasgasemissies moet verminderen om mee de doelstellingen van dit Klimaatakkoord te bereiken.

Waarom deelnemen?

  • Stimuleer innovatie
  • Beperk de risico’s gelieerd aan klimaatverandering voor je bedrijf
  • Versterk de geloofwaardigheid van je organisatie en positioneer jezelf als leider in de strijd tegen klimaatverandering

Deze workshop is bestemd voor alle bedrijven in België die mee willen strijden tegen klimaatverandering. Wereldwijd zijn er al meer dan 350 bedrijven die werken met SBT. Tijdens deze infosessie krijg je een uitgebreide presentatie van de tool, gevolgd door 4 getuigenissen van bedrijven die ze al gebruiken...of niet.

Hoe?

Door je klimaatdoelstellingen te bepalen aan de hand van SBT’s, bereken je wat binnen jouw mogelijkheden ligt om de wereldwijde temperatuurstijging onder de 2°C te houden. Kortom: je draagt met jouw organisatie bij tot het bereiken van het Akkoord van Parijs.

Sluit je bij ons aan op 22 november en maak deel uit van de Belgische pioniers tegen klimaatverandering!

Praktische informatie

Voor wie?

Bedrijven uit alle sectoren

Adres:

ERM

Ravenstein 60

1000 Brussel

Donderdag 22 november 2018

Gerelateerde pagina's

Praktische informatie

Datum

Uur

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten