Lancering Green Deal Cantines Durables

Samen met enkele partners willen we kantines in Wallonië helpen bij het verduurzamen van hun voedselbeleid. Benieuwd hoe ook jij hier met je organisatie aan kan bijdragen? Ontdek het op dit lanceringsevent van de Green Deal Cantines Durables

Programma

Programma

Infomoment Green Deal Gezonde en duurzame voeding op school (+ lunch)

Kom alles te weten over de Green Deal die The Shift in Vlaanderen mee opzet rond dit thema.

Verwelkoming
Green deal: wat, waarom, hoe?

Uiteenzetting over de uitdagingen rond duurzame voeding, Olivier de Schutter - UCL
Presentatie van de Green Deal door een lid van de stuurgroep
Getuigenissen van enkele actoren op het terrein

Uitleg over de next steps ivm deze Green Deal: wat wordt van je verwacht als ondertekenaar?

 

Thematische ronde tafels

Brainstorming over mogelijk acties per sector: publieke overheden, kantines, facilitatoren

Duurzame hapjes en drankjes

Wat?

Duurzame voeding is van groot belang voor onze gezondheid én de kwaliteit van onze omgeving. Daarom lanceren we samen met een aantal partners een eerste Green Deal in Wallonië: de Green Deal Cantines Durables.

Via dit partnerschap tussen privéspelers en de overheid willen we een ambitieus gemeenschappelijk doel bereiken: duurzamere voeding in 30% van de gemeenschappelijke keukens in Wallonië tegen 2021.

Waarom deelnemen?

Zet acties op in je eigen kantine(s) of werk samen met andere organisaties om het voedselbeleid in hun gemeenschappelijke keukens te verduurzamen. Als deelnemer aan deze Green Deal, draag je bij tot het bereiken van het gemeenschappelijke doel om 30% van de Waalse kantines te verduurzamen tegen 2021.

Hoe?

Tijdens dit lanceringsevent in Namen kom je de precieze inhoud van deze Green Deal te weten. Je krijgt ook de kans om samen met andere betrokken actoren potentiële acties te verkennen. Zo ben je goed voorbereid om de Green Deal officiëel te ondertekenen in november 2018.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Green Deal staat open voor actoren uit alle hoeken van de samenleving: cateraars, voedselproducenten, verwerkende bedrijven, groothandelaars, bedrijfsrestaurants, scholen, hogescholen en universiteiten, ziekenhuizen, crèches, publieke instellingen, verenigingen en ngo’s.

Adres:

L’Arsenal
Rue Bruno 11
5000 Namen

Dinsdag 18 september 2018

Gerelateerde pagina's

Praktische informatie

Datum

Uur

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten