Lancering Green Deal Gezonde en duurzame voeding op school

Gezonde en duurzame voeding voor kinderen is van groot belang voor hen én voor de kwaliteit van onze omgeving. Via deze Green Deal kunnen bedrijven, ngo's, overheden en andere organisaties het voedingsbeleid in Vlaamse scholen helpen verduurzamen.

Programma

Programma

Lunch & Infosessie Green Deal Cantines Durables

Ook in Wallonië wordt een Green Deal ontwikkeld rond duurzame voeding op school en andere kantines. Ontdek er alles over tijdens deze infosessie met lunch, voorafgaand aan de lancering van de Vlaamse Green Deal.

Ontvangst
Lancering Green Deal Gezonde en duurzame voeding op school
Pauze
Interactieve sessies

Zit samen aan tafel met uiteenlopende stakeholders om concrete ideeën vorm te geven.

Receptie

Wat?

Aandacht voor gezonde en duurzame voeding bij kinderen is van groot belang voor hun gezondheid en de leefkwaliteit van onze omgeving. Samen met enkele partners werken we hierrond een nieuwe Green Deal uit. Tijdens dit lanceringsevent in Brussel kan je kennis maken met de inhoud en mee nadenken over de invulling van deze Green Deal.

Waarom deelnemen?

Wil je mee het voedingsbeleid in Vlaamse scholen op een gezonde en duurzame manier versterken? Dan kan je via deze Green Deal samen met middenveldorganisaties, voedingsbedrijven, cateraars, scholenkoepels, overheden en andere actoren initiatieven opzetten.

Hoe?

  • Maak kennis met de inhoud en denk mee na over de invulling van deze Green Deal tijdens het lanceringsevent.

 

  • Alle geïnteresseerde partijen kunnen in november 2018 hun engagement uiten bij een officiële ondertekening van de Green Deal. Deze engagementen zullen de 3 volgende jaren worden opgevolgd.

 

  • De deelnemende partners zullen scholen ondersteunen om dit voedingsbeleid te realiseren en hen daartoe de nodige tools aan te reiken. Vlaamse scholen die een gezond en duurzaam voedingsbeleid willen uitwerken, kunnen zich aanmelden gedurende de hele looptijd van de Green Deal (tot december 2021).

 

De Green Deal ‘Gezonde en duurzame voeding op school’ is een initiatief van Rikolto (Vredeseilanden), Fairtrade Belgium, GoodPlanet, het Vlaams Instituut voor Gezond Leven, Boerenbond, Fevia, de Vlaamse Overheid en The Shift.

Wil je kennis maken met deze Green Deal? Kom dan naar het lanceringsevent op 13 juni:

Praktische informatie

Voor wie?

Middenveldorganisaties, voedingsbedrijven, cateraars, scholenkoepels, overheden, retailers, producenten, educatieve uitgeverijen en andere actoren

Adres:

Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88 - 1000 Brussel

Woensdag 13 juni 2018


Gerelateerde pagina’s

Praktische informatie

Datum

Uur

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten