Lancering Project Internal CO2-pricing

Bedrijven overal ter wereld maken gebruik van een interne CO2-prijs om hun klimaatsdoelstellingen te behalen. Doe je mee?

Wat?

'Carbon pricing' wordt door tal van experten beschouwd als de meest effectieve en kosten-efficiënte manier om CO2-uitstoot te verminderen. Volgens Thomas Leysen kan dergelijke beleidsmaatregel het gedrag van burgers en bedrijven wijzigen, nieuwe investeringen economisch aantrekkelijk maken en innovatie stimuleren.

Hoewel steeds meer landen met een CO2-prijs beginnen te werken, heeft België dit nog niet ingevoerd. In anticipatie hierop kunnen bedrijven echter nu reeds van start gaan met een interne CO2-prijs.

Voor wie?

Zowel voor leden die reeds werken met een interne CO2-prijs, als zij die dit nog niet doen maar zich wel willen engageren om er werk van te maken.

Waarom deelnemen?

We weten al langer dat om de klimaatopwarming te stoppen, de uitstoot van broeikasgassen drastisch moet dalen. Bedrijven die hun doelstellingen rond uitstootvermindering willen behalen, kunnen gebruik maken van een interne CO2-prijs.

Er zijn twee manieren om met een interne CO2-prijs te werken. De eerste is het invoeren van een schaduwprijs in het beslissingsproces rond nieuwe investeringen om zo winstgevendheid te verzekeren op lange termijn. Het tweede is werken met een CO2-tarief die zowel nieuwe investeringen stuurt richting duurzame projecten als operationele processen efficiënter maakt.

Wil je meer weten over interne CO2-pricing en hoe bedrijven dit concreet aanpakken, kom dan naar onze kick-off op 30 april!

Hoe?

Op 30 april kom je alles te weten over het gebruik van een interne CO2-prijs.

Aan de hand van getuigenissen van bedrijven die hun concrete ervaring willen delen, zullen we de werking, de opportuniteiten en de risico’s van een interne CO2-prijs aankaarten. Laat u inspireren en maak van de gelegenheid gebruik om ook uw engagement te tonen.

Wij helpen u nadien verder om de kennis die u opgedaan hebt te vertalen in concrete acties.

Programma

Introductie over carbon taks en internal carbon pricing, gevolgd door getuigenissen van bedrijven die reeds met internal carbon pricing aan de slag zijn (met name Solvay, PwC Nederland en Microsoft). Daarna voorzien we een Q&A moment, om de meeting dan af te sluiten met een lunch.

Hieronder vind je de presentaties van het evenement terug:

Gerelateerde pagina's

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

BECI (zaal A)
Louizalaan 500
1050 Brussel
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten

Relevante projecten