Responsible rewards: een vergeten dimensie van duurzaamheid?

Meer en meer bedrijven integreren duurzaamheidsindicatoren in bonussystemen of overwegen om dit te doen, wat bijzonder goed is. Maar er zijn veel meer opportuniteiten om beloningssystemen van bedrijven duurzaamheid te laten ‘ademen’.

Wat?

Dit webinar bestaat uit drie hoofddelen:
 

  • Een (toegepast) academisch perspectief: prof. dr. Xavier Baeten (Vlerick Business School) zal het onderwerp in perspectief plaatsen en een aantal duurzaamheidsgerichte beloningspraktijken delen, mede op basis van een enquête die op voorhand naar de deelnemers gestuurd wordt.
  • Een getuigenis: Erik-Jan Vegers, Global Head of Rewards bij FrieslandCampina, deelt een aantal inzichten en ideëen rond ‘responsible rewards’ – wat betekent dit en hoe kunnen we dit realiseren?
  • Cocreatie: samen werken we het thema ‘responsible rewards’ verder uit, waarbij ook het perspectief van de SDGs aan bod komt.

Voor wie?

Alle leden die meer willen weten over ‘responsible reward’. Tijdens deze sessie kan je met collega’s uitwisselen en je laten inspireren door voorbeelden en getuigenissen.

Waarom deelnemen?

Steeds meer organisaties nemen duurzaamheidsgerelateerde KPI's op in de bonussystemen van hun topmanagement. Hoewel dit een positief effect heeft op de duurzaamheid van het bedrijf, houdt het hier niet op. We zien twee belangrijke uitdagingen:
 

  • De juiste strategische duurzaamheidsKPI’s selecteren: Het is een enorme uitdaging voor het bestuur om de belangrijkste duurzaamheidsindicatoren (van KPI tot KSI...) te identificeren die  niet enkel relevant zijn voor het bedrijf, maar die ook een impact hebben op het bestaan en zelfs de prestaties van het bedrijf op lange termijn.
  • Het systeem van ‘responsible rewards’ houdt niet op bij het topmanagement en ook niet  bij het bonussysteem. Er bestaan tal van mogelijkheden om het duurzaamheidsbeleid van een organisatie te te vertalen naar het totale beloningssysteem (mobiliteit, welzijn, gelijkwaardige verloning, ...) waarin het hele werknemerskorps betrokken wordt. Tegenwoordig kunnen bedrijven werken aan het duurzamer maken van zowel de beloningssystemen  als de sociale en niet-financiële voordelen.
     

Het integreren van duurzaamheid in het beloningssyteem is een breed en belangrijk onderwerp dat nog steeds verdere kennisontwikkeling en ervaringsuitwisseling nodig heeft.

Hoe?

Via Zoom kan je gemakkelijk verbinden met de workshop. De Engelstalige presentatie wordt gevolgd door  een getuigenis en uitwisselingen in het Nederlands en Frans.

De inschrijvingen zijn afgesloten. Contacteer Eglantine voor meer info.

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Eglantine Eeckhout


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten