SDG Forum

De Sustainable Development Goals: van, voor en door iedereen! Samen met het FIDO, werkgeversfederaties en partners uit het middenveld willen we iedereen die rond de SDG’s werkt samenbrengen op een grootschalig event.

Wat?

Van, voor en door iedereen: dat is de baseline van het SDG Forum. De overheid, de maatschappelijke organisaties en de bedrijfswereld werken samen aan een dag vol interactieve workshops, debatten en panelgesprekken rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s. Ontdek wat elke speler in de samenleving denkt over de grote duurzaamheidsvraagstukken en doet om onze wereld leefbaar te houden.

Dit forum wordt georganiseerd door het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO), Antwerp Management School (AMS), CIFAL Flanders, Perspective 2030, Associations 21, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), BECI, Universiteit Antwerpen (UA), Metro, Stichting voor Toekomstige Generaties (STG), Union Wallone des Entreprises, VVN en VVN Youth.

Waarom deelnemen?

We kunnen allemaal ons steentje bijdragen! De SDG’s zijn van, voor en door iedereen:

  • Van iedereen - Op 25 september 2015 ondertekenden 193 VN-lidstaten, in naam van hun bevolking, een nieuwe agenda met horizon 2030. Deze bevat zeventien doelstellingen om onze wereld weer op het pad van duurzame ontwikkeling te krijgen.
  • Voor iedereen - Deze doelstellingen richten zich op de belangrijkste en actuele uitdagingen en dat zowel op economisch, op sociaal als op ecologisch vlak. Hierbij wordt ook het principe van ‘niemand blijft achter’ sterk benadrukt. Als de doelstellingen niet slagen, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.
  • Door iedereen - De SDG’s zijn vooral een wij-verhaal. Elke persoon, bedrijf, organisatie, dorp, stad of andere overheid heeft iets bij te dragen en dit liefst samen. Deze doelstellingen breken met het hokjesdenken en leiden tot onverwachte samenwerkingen aan gemeenschappelijke bekommernissen.

Hoe?

Neem deel aan dit eerste grote forum rond de SDG’s in België en ontmoet potentiële partners voor je maatschappelijke projecten. Je kan de hele dag door kiezen uit een hele waaier aan activiteiten. Laat je informeren en inspireren, wissel kennis en contacten uit en laat jou en jouw organisatie challengen rond de verschillende thema’s van de SDG’s.

Deze eerste editie van het SDG Forum wil iedereen die rond de SDG’s werkt samenbrengen om te kijken hoe ze (nog) beter de krachten kunnen bundelen. En wie weet in de toekomst nieuwe acties en activiteiten kunnen opzetten.

Praktische informatie

Voor wie?

Elke persoon of organisatie die geïnteresseerd is in de SDG’s, deze doelstellingen wilt intergreren in zijn/haar werking of nieuwe partners zoekt voor toekomstige samenwerkingen.

Adres:

Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Brussel

Dinsdag 23 oktober 2018

Praktische informatie

Datum

Uur

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten