SDG Forum “The decade of action”

Wat is er na 5 jaar SDGs gerealiseerd en wat zal er nog moeten gebeuren de komende 10 jaar? De VN roept het komende decennium uit tot “The decade of action”. Boeiende gastsprekers en de SDG barometer inspireren je tijdens twee volle dagen.

Wat?

De laatste week van oktober staat helemaal in het teken van de SDGs. Het SDG Forum, op 28 en 29 oktober, gaat dit jaar volledig digitaal. The Shift organiseert het evenement in samenwerking met o.a. FIDO, Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en andere partners. Ook dit jaar belooft het forum uitermate interssant te worden met resultaten van de SDG barometer en de huidige stand van zaken na het lanceren van de SDGs 5 jaar geleden.

Tijdens het SDG Forum zal The Shift ook twee workshops organiseren:
 

  • Belgian Alliance for Climate Action
     

Benieuwd naar de Belgian Alliance for Climate Action? Ontdek waarom en hoe het is ontstaan, wat de doelstellingen en het functioneren ervan zijn en hoe ook jouw organisatie kan bijdragen aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen van het Akkoord van Parijs. Deze workshop vindt plaats op 28 oktober van 11 tot 12 uur.

  • Supply chains transformeren om bij te dragen aan de SDGs: concrete methodologieën en tools
     

De supply chain van een bedrijf kan veel leveranciers uit verschillende delen van de wereld omvatten, wat soms leidt tot mensenrechten- en milieurisico's. Hoe meer stappen er zijn bij de productie van goederen of voedsel, hoe moeilijker het is om het te traceren en hoe meer de verantwoordelijkheid verspreid is. Daarom is het identificeren en beheren van sociale en milieurisico's in een supply chain een complex proces en is het moeilijk om te weten waar te beginnen. Deze workshop is bedoeld om bedrijven te helpen bij te dragen aan de SDGs van 2030 door concrete methodologieën, benaderingen en tools te presenteren voor het transformeren van toeleveringsketens en door een Due Diligence-proces te starten.

Tijdens de workshop presenteren experts vier verschillende en complementaire methodologieën en tools, geïllustreerd met concrete cases:

  • OECD-richtlijnen door Cyril Liance van het OESO Nationaal Contactpunt
  • SDG Compass door James Gomme van de World Business Council for Sustainable Development
  • SDG Action Manager door Neila Benamara van B-Lab Europe
  • Accountability Framework door Helen Ireland van Rainforest Alliance

Na een korte presentatie van elk hulpmiddel, worden de deelnemers uitgenodigd om hun perspectieven te delen en vragen te stellen aan de sprekers over hoe ze elk hulpmiddel aanpassen aan hun eigen situatie. Deze workshop vindt plaats op 29 oktober van 11u tot 12u30.

Voor wie?

Iedereen is van harte welkom! Om de doelstellingen tegen 2030 te verwezelijken, moet 2020 een decennium van ambiteuze actie inluiden. Hiervoor hebben we de hulp nodig van ieder individu, organisatie, overheid - op welk niveau dan ook. Iedereen heeft zijn steentje bij te dragen.

Waarom deelnemen?

Kom meer te weten over de huidige stand van zaken van de SDGs, ontmoet gelijkgezinden op verschillende niveau’s van de maatschappij, ontdek hoe ook jij kan bijdragen aan het bereiken van de 17 doelen voor een duurzame en leefbare toekomst voor iedereen.

Hoe?

De inschrijvingen staan open. Alle info vind je hier.

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Catherine Naveau


Praktische informatie

Datum

Adres

Online
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten