Webinar: Due Diligence: Hoe ga je met je leveranciers in gesprek over duurzaamheid?

Hoe werk je samen met je leveranciers om de risico's op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur in je toeleveringsketen te beperken? Dit webinar gaat in op good practices en enkele concrete tools en voorbeelden om je op weg te helpen.

Schrijf je meteen in

Wat?

Vraag je je af hoe je je toeleveringsketen ecologisch en sociaal duurzamer kunt maken? Of waar je een Due Diligence-proces start? Deze webinar is er om je te helpen, door concreet in te gaan op hoe je je leveranciers (en hun leveranciers) kunt integreren in jouw duurzaamheidsstrategie.

Deze webinar is de "volgende stap" in onze serie webinars over Due Diligence. Nadat je de leveranciers van je bedrijf in kaart hebt gebracht, zul je met hen in gesprek moeten gaan om ESG-risico's te beoordelen en aan te pakken.

De webinar begint met een korte opfrissing over het in kaart brengen van de toeleveringsketen, en gaat dan dieper in op de goede praktijken om met je leveranciers  over in gesprek te gaan (een gedragscode opstellen, criteria definiëren, de realiteit van de leverancier begrijpen, een gemeenschappelijk stappenplan opstellen...). Daarna gaan we in op de details aan de hand van drie getuigenissen van bedrijven, één kleine organisatie, één middelgrote organisatie en één multinational.

Voor wie?

Deze webinar wordt georganiseerd in het kader van het Belgische SDG-charter voor internationale ontwikkeling en is dus toegankelijk voor iedereen.

Waarom deelnemen?

De privésector heeft een cruciale rol te spelen in het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Due diligence laat je toe om reële of potentiële negatieve gevolgen van de activiteiten van je bedrijf te identificeren, te voorkomen en tot een minimum te beperken. Bovendien moeten bedrijven zich voorbereiden op de komende EU-wetgeving inzake due diligence. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van een due diligence-strategie is het aangaan van een dialoog met je leveranciers om de ESG-risico's en kansen waarmee zij worden geconfronteerd te identificeren en te begrijpen. Dit is een lang, complex maar essentieel proces om bij te dragen aan de SDG's en er bestaan goede praktijken en voorbeelden. Het is tijd voor alle actoren om actie te ondernemen.

Programma

Inleiding

The Shift

Presentatie

Jessica Peters, Greenfish

Getuigenis

Bruno Van Steenberghe, Kalani

Getuigenis

Valérie Geluykens, JBC

Getuigenis

Barbara Wettstein, Nestlé

Q&A
Conclusie

The Shift

Agenda

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Brieuc Debontridder


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Online
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten