Webinar: een diepgaand overzicht van Science Based Targets

Dit eerste thematisch event, onder de koepel van de Belgian Alliance for Climate Action, geeft je een grondig overzicht van de Science Based Targets en plaatst dit instrument in het breder kader van het Akkoord van Parijs.

Wat?

De Belgian Alliance for Climate Action is een gemeenschap van organisaties die zich engageren tot ambitieuze klimaatdoelstellingen. BACA baseert zich hierbij op het Science Based Targets Initiatief. Zowel organisaties die reeds Science Based Targets geformuleerd hebben of zij die de intentie hebben om dit te doen verenigen zich in deze alliantie. Via workshops, peer-learning, uiteenzettingen van experten en inspiration sessions, willen wij organisaties begeleiden en ook andere organisaties aansporen tot het zetten van ambitieuze klimaatdoelstellingen.

Je krijgt een algemeen overzicht van hoe een volledig Science Based Targets traject eruit ziet. Ook krijg je de gelegenheid om uitgebreid vragen te stellen, uitgaande van de specificieke context van je eigen organisatie.

Voor wie?

Alle organisaties (zowel bedrijven, non-profit als academische instellingen).

Waarom deelnemen?

Staat klimaat op de agenda in je eigen organisatie maar weet je niet goed hoe concreet actie te nemen? Of moet je je management nog overtuigen dat klimaatverandering een uitdaging vormt voor je organisatie en dit op de agenda hoort te staan? Neem dan zeker deel aan dit event!  

Hoe?

De agenda van deze sessie ziet er als volgt uit:
 

  • Introductie over het bredere kader rond klimaatverandering en in het bijzonder de situatie in Belgie, door Peter Wittoeck.
  • Gedetailleerde toelichting van de Science Based Targets instrumenten, door Alexander Farsan: waarop zijn de Science Based Targets gebaseerd, hoe ga je er mee aan de slag, welke stappen moet je volgen om je eigen Science Based Targets gevalideerd te krijgen, …
  • Uitgebreide Q&A sessie die je in staat moet stellen de klimaatcontext correct te begrijpen of te kijken hoe Science Based Targets jouw organisatie kunnen helpen klaar te zijn voor een koolstofneutrale toekomst. Deze Q&A sessie zal in subgroepen verlopen zodat we organisaties met gelijkaardige uitdagingen kunnen samen brengen.

Programma

Inleiding

Door Peter Wittoeck (Head Climate Change bij FOD Volksgezondheid)

Detail toelichting SBT

Door Alexander Farsan (Global Lead - Science Based Targets bij WWF)

Pauze
Q&A sessie in aparte subgroepen

 

Met de ondersteuning van:

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Bart Corijn


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten