Webinar: hoe integreer je biodiversiteit in je waardeketen?

De tweede meeting van ons biodiversiteitsprogramma voor 2020 komt eraan! Samen met een quartet van experts en actoren op het terrein, nemen we een kijkje naar concrete tools om biodiversiteit in je waardeketen te integreren.

Wat?

Zowel op Belgisch als Europees niveau bestaan er vandaag allerlei tools om de impact van je waardeketen op biodiversiteit te meten. Het doel van de komende meeting is deze tools beter te leren kennen. The Shift nodigt Antoine Lebrun, directeur van WWF Belgium, Lars Müller en Johan Lammerant, directeur en coördinator van het Europees Platform Business & Biodiversity, uit om de belangrijkste tools voor te stellen en te demonstreren hoe je die kan gebruiken om je eigen impact op biodiversiteit te analyseren en verbeteren.

Voor wie?

Bedrijven (uit eender welke sector en van eender welke grootte, inclusief dienstenbedrijven) en organisaties uit de natuur- en/of biodiversiteitssector.

Waarom deelnemen?

Onze planeet staat onder druk. De huidige klimaatcrisis legt bloot hoe kwetsbaar de mensheid is en hoe fragiel onze relatie is met het ecosysteem waarin we leven. Onze maatschappij en economie profiteren op talrijke manieren van de natuur, vaak zonder daar iets voor te betalen. Maar is dat wel houdbaar? De klimaatrisico’s worden steeds groter voor bedrijven. Als we willen blijven genieten van wat ons ecosysteem te bieden heeft, is het hoog tijd dat we onze afhankelijkheid van de natuur erkennen en er zorg voor dragen.

Hoe?

Sluit je aan bij ons netwerk voor biodiversiteit in de waardeketen, en engageer je om:
 

  • Biodiversiteit in je strategie te integreren
  • In 2020 een concrete actie te ondernemen om biodiversiteit in je waardeketen te integreren
  • Deel te nemen aan onze vier meetings dit jaar (januari, mei, oktober, december)
     

The Shift organiseert vier meetings voor de leden van ons lerend netwerk rond ‘Biodiversiteit en waardeketens’. We bieden jullie steun aan door nuttige tools en informatie aan te reiken, je voor te stellen aan experts, nieuwe partnerschappen te bevorderen en best practices te delen.

Klaar om je in te zetten voor biodiversiteit? Dan zien we elkaar op 27 mei 2020! De digitale meeting vindt plaats op Zoom.

Programma

Welkomstwoord, The Shift

Introductie, Antoine Lebrun, Directeur WWF Belgium

Het Europees platform Business & Biodiversity, Lars Müller

Tools om je impact op biodiversiteit te meten, Johan Lammerant

Concrete case

How to embark your food suppliers towards regenerative farming practices, Macha Bertrand, Soil Capital

Q&A en conclusies

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Lara Piret


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten