Webinar: improving the dialogue between investors and companies to advocate for sustainable business

Forum Ethibel en The Shift organiseren een webinar over hoe een actieve, positieve dialoog tussen investeerders en bedrijven – gebaseerd op een betrouwbare, constructieve methode – duurzaam ondernemen kan bevorderen.

Wat?

Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheid. Ze integreren duurzaamheid in hun bedrijfsmodel, dagelijkse werkzaamheid en bedrijfsrapportering. Maar “duurzaamheid” is een ruim begrip, dus het is niet altijd gemakkelijk voor bedrijven om dat begrip om te zetten naar praktische plannen die ze kunnen implementeren. Of ze nu willen focussen op het milieuaspect (“E” voor environment) van duurzaamheid, het sociale aspect (S) of good governance (G), het kan lastig zijn voor bedrijven om te weten waar te beginnen of hoe te communiceren of rapporteren over ESG.

Tegelijkertijd verduurzamen ook investeerders hun portfolio’s. Wanneer een bedrijf niét voldoet aan de duurzaamheidscriteria van een investeerder, kan die investeerder beslissen dat het moment gekomen is om te desinvesteren. Investeerders hebben daardoor dus de macht om een positieve invloed uit te oefenen op bedrijven en om hen aan te zetten tot duurzaamheid.

Maar hoe kunnen bedrijven weten wat investeerders verwachten op vlak van duurzaamheid? Dat is waar dialoog in het spel komt. Wanneer investeerders de dialoog aangaan met bedrijven, kunnen ze aangeven waaraan gewerkt moet worden op vlak van duurzaamheid. Ze kunnen zelfs rechtstreeks advies geven over hoe bedrijven duurzamer zouden kunnen worden, of bedrijven helpen duidelijke doelen en follow-up stappen te bepalen.

In dat opzicht is dialoog een win-win situatie. Enerzijds krijgen bedrijven inzicht in de verwachtingen van investeerders en ontdekken ze welke praktische veranderingen ze kunnen doorvoeren. Anderzijds wordt het portfolio van investeerders interessanter en kunnen investeerders hun klanten gerichte informatie geven over de stappen die ze zetten en de resultaten die ze bereiken op vlak van duurzaamheid.

Voor wie?

Dit evenement is open voor alle leden van The Shift, met in het bijzonder asset managers, institutionele investeerders, bedrijven, academici en NGO’s die hierrond werken.

Waarom deelnemen?

Investeerders en financiële markten kunnen door hun keuzes bedrijven aanmoedigen om te verduurzamen. Tijdens dit webinar kom je meer te weten over de verwachtingen van investeerders, en leer je hoe zowel investeerders als bedrijven voordeel kunnen halen uit een dialoog die duurzaam ondernemen promoot. Als bedrijf versterkt dit je relatie met je huidige investeerders en kan dit je meer kapitaal opleveren.

Hoe?

Na een korte introductie zal een panel van investeerders en bedrijven het debat aangaan over duurzaam ondernemen:

  • Dr. Willem Schramade, independent sustainable finance consultant, Sustainable Finance Factory & Erasmus Platform for Sustainable Value Creation
  • Jorrit Arissen, Co-Head Real Assets, Kempen Capital Management
  • Hanna De Groote, Head of Corporate Social Responsibility, Cofinimmo
     

Interesse? Contacteer Annelies.

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Annelies Storme


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten