Webinar: maatschappelijke perspectieven op de COVID-19 crisis en mogelijke herstelscenario’s

Welke gevolgen heeft de COVID-19 crisis voor de toekomstige ontwikkeling van onze maatschappij? The Shift en de Club van Rome (EU Chapter) nodigen het middenveld, de Europese Commissie en de bedrijfswereld uit voor een online discussie!

Wat?

Wanneer we onze dagdagelijkse routines weer opnemen, keren we dan ook weer terug naar de normale gang van zaken? Of zullen we erin slagen om van de crisis een kans te maken om de toekomst van onze planeet positief te beïnvloeden? Hoe kan onze reactie op de crisis een duurzamere maatschappij teweegbrengen? Op welke manier kunnen lokale en globale spelers bijdragen tot dat doel? Hoe werken we daar best voor samen? Geen gemakkelijke vragen om zomaar even te beantwoorden. Daarom nodigen wij experts van verschillende sectoren uit om openhartig en eerlijk ideeën uit te wisselen en verschillende perspectieven nader te bekijken.

Voor wie?

Alle geïnteresseerden.

Waarom deelnemen?

Deze online bijeenkomst zal je inzicht geven in verschillende perspectieven op de huidige crisis en in potentiële scenario’s voor het herstel van de maatschappij. Tijdens de Q&A sessie achteraf krijg je de kans om rechtstreeks vragen te stellen aan ons panel van topniveau.

Hoe?

Je kan makkelijk deelnemen aan de bijeenkomst via Zoom. We beginnen met een keynote speech van Sandrine Dixson-Declève, Co-President van de Club van Rome, gevolgd door drie korte presentaties van leden van het panel. We eindigen met een Q&A sessie. De meeting zal in het Engels gehouden worden.

Programma

Introduction, The Shift

Key-note speech, Sandrine Dixon-Declève, Co-President of the Club of Rome

Panel presentations moderated by Sergi Corbalán, Board member of the Club of Rome – EU Chapter & Fair Trade Advocacy Office
  • Mathias Bienstman, Policy Director, Bond Beter Leefmilieu
  • Hans Bruyninckx, Executive Director, European Environment Agency
  • Sophie Souied-Soussan, General Manager Unilever Belgium & Luxemburg

Q&A

Conclusions, The Shift

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Erik Post


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten