Een terugblik op onze activiteiten omtrent veerkracht

Sustainable Development Goal(s): 3. Good health17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal
Een terugblik op onze activiteiten omtrent veerkracht

De voorbije maanden zette The Shift een nieuwe reeks evenementen op poten, gericht op persoonlijke veerkracht: A drop of resilience. Vijf activiteiten, die zowel virtueel als face-to-face plaatsvonden, trachtte deze serie de mens opnieuw centraal te stellen.

Het jaar 2020 heeft bij veel van onze leden een negatieve invloed gehad op het energiepeil. Men voelde een cruciaal gebrek aan menselijk contact. Dankzij de aanwezigheid van een aantal organisaties binnen onze community actief op het gebied van persoonlijke weerbaarheid, konden we vlot een programma samenstellen om in deze behoefte aan verbinding te voorzien.

Tijdens deze vijf bijeenkomsten konden de deelnemers zich vertrouwd maken met verschillende methoden en instrumenten om hun veerkracht en die van hun collega's of dierbaren te verhogen, om in kleine groepjes uit te wisselen over hun huidige realiteit en om op een dieper niveau met elkaar in contact te komen. Het was een mooie gelegenheid om met gelijkgezinden te spreken over het onderwerp van transitie, maar dan benaderd vanuit een meer persoonlijke invalshoek, gefocust op innerlijke transitie.

Het was een geweldige en leerrijke ervaring voor ons team om dit relevante en actuele onderwerp aan te kaarten. Een manier om het werk van sommige leden in de verf te zetten en de energie van andere leden en van onszelf op te krikken.
Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende sessies, evenals links naar meer informatie over de methoden of technieken die door onze leden werden aangehaald.

A Drop of Resilience 1: Innerlijke rust en verbinding als basis voor veerkracht

Een eerste inleidende sessie waarin enkele ademhalings- en meditatietechnieken aan bod kwamen om innerlijke rust te vinden en in deze gemoedstoestand de verbinding te maken met de ander, begeleid door Frédérique Charlier, mede-oprichtster van True Talk en gecertificeerd trainer van Search Inside YourselfTM. Voor meer informatie over de Search Inside Yourself-methode, klik hier.

A Drop of Resilience 2: Verhoog jouw veerkracht, motivatie en prestaties

Een menselijke uitwisseling van ervaringen en leerprocessen, gebaseerd op de rijke ervaring van onze nationale basketbalploegkapitein Ann Wauters, consultant voor het Resilience Institute Europe (RIE). Meer informatie over het Resilience Institute Europe, de veerkrachtspiraal en hun activiteiten vind je hier.

A Drop of Resilience 3: de Posi-essentials om de toekomst veerkrachtig tegemoet te gaan

Een sessie gericht op het luisteren naar en begrijpen van onze drie breinen - verstand, emoties en darmen - om onszelf op die manier beter te leren kennen en contact te maken met anderen, begeleid door Geert, Jan en Joost van Posi & Friends. Voor meer informatie over het Posi & Friends-project en hun animaties voor jong en oud, klik hier.

A Drop of Resilience 4 & 5: Deeptime walk: een reis door de geschiedenis van de aarde

Twee wandelingen onder leiding van Sabine, Jana, Anne-Kirstine en Aurèle van de Schumacher Sprouts om in de geschiedenis van onze Aarde te duiken, om onszelf als soort terug in de geschiedenis te plaatsen en om het wonder van het leven met nieuwe ogen te zien. Als je deze wandeling met je eigen organisatie of jouw dierbaren wil organiseren, kan je hier terecht.

Deze reeks was bedoeld om onze leden met elkaar te verbinden in deze moeilijke periode van opeenvolgende lockdowns. We sluiten ze af met een glimlach af nu de gezondheidstoestand het ons opnieuw toelaat om opnieuw fysiek samen te komen en face-to-face over onze duurzaamheidsthema’s te spreken.

We nodigen je van harte uit om contact te nemen met onze leden die zich met dit onderwerp bezighouden als je binnen jouw organisatie of als particulier een traject wil volgen. Hieronder vind je geheel informatief een lijst van leden die individuen of organisaties coachen rond veerkracht:

Nogmaals dank aan Frédérique, Ann, Geert, Jan, Joost, Sabine, Anne-Kirstine, Jana en Aurèle voor het delen van hun expertise en advies met onze 250 deelnemers!

Hopelijk zien we je snel weer terug op een van de volgende activiteiten van The Shift!

Ps. Is jouw organisatie lid van The Shift, begeleidt ze individuen en organisaties op het gebied van veerkracht en staat jouw naam hierboven niet vermeld? Laat het Lara weten!