En de winnaars van de Sustainable Partnerships Award zijn…

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change:
En de winnaars van de Sustainable Partnerships Award zijn…

De 4de editie van onze prijs voor beste partnerschappen in België zette maar liefst 4 projecten op het podium: FoodSavers Gent, Height Potentials, Social Impact Bond en Voedsel voor de Toekomst. Ze wonnen respectievelijk in de categorieën ‘Impact’, ‘Innovatie’ en ‘Internationaal’.

De Sustainable Partnerships Award 2017 werd uitgereikt op 6 december in De Munt. Uit meer dan 50 inzendingen, verkoos de jury volgende 4 partnerschappen:

FoodSavers Gent – Impact Nationaal

Foodsavers Gent is een logistiek platform dat voedseloverschotten ophaalt en herverdeelt. Het is een initatief van OCMW en Stad Gent in samenwerking met supermarkten, landbouwers en de veiling.

Height Potentials – Innovatie Nationaal

Height Potentials biedt aan vluchtelingen een opleiding tot hoogtewerker voor meer kansen op de arbeidsmarkt. Het is een samenwerking tussen Rising You, de bedrijven IRIS Group en Elia en de VDAB.

Social Impact Bond – Innovatie Nationaal

KOIS Invest, DUO for a JOB en Actiris ontwikkelden een instrument om privé investeerders aan te trekken voor sociaal innovatieve pilootprojecten. Bij succes krijgen investeerders hun inbreng terug van de overheid.

Voedsel voor de Toekomst – Internationaal

Onder andere Colruyt Group, de provincie Vlaams-Brabant en Vredeseilanden zoeken samen met jongeren naar oplossingen om de groeiende wereldbevolking op duurzame wijze te blijven voeden.

Alle winnaars en deelnemers in één brochure

Naast deze 4 winnende projecten, werden nog 50 andere interessante partnerschappen tussen bedrijven en non-profitorganisaties ingezonden. Je vindt ze samen met het voorwoord van de jury in onze brochure ‘Sustainable Partnerships Award 2017’.

Evolutie van partnerschappen in België

Adviesbureau i-propeller onderzocht het afgelopen jaar in opdracht van The Shift en MVO Vlaanderen de impact van samenwerking op betrokken organisaties en hun medewerkers. Zo interviewden ze een aantal deelnemers aan vorige edities van de Award. Ze bundelden de succesfactoren en een vierstappenplan voor nieuwe duurzame partnerships in een overzichtelijke brochure. Deze publicatie Partnering for Impact werd in première voorgesteld tijdens de prijsuitreiking.

Benieuwd naar alle partnerschappen die sinds het ontstaan van onze Award in 2013 in de schijnwerpers worden gezet? Surf dan naar sustainablepartnerships.be voor alle winnaars, deelnemers en fotoverslagen van de voorbije edities!