Kick-off Generation T

Sustainable Development Goal(s): 4. Quality education17. Partnerships for the goals

Priorities for change:
Kick-off Generation T

Tijdens een spetterend lanceringsfeest op dinsdag 10 november werd de officiële aftrap gegeven van Generation T. Samen met Act4Change brachten we deze bonte verzameling jonge change makers uit heel België een eerste keer bijeen. Ze konden naar hartelust netwerken en ideeën uitwisselen met elkaar in de gezellige setting van La Tricoterie in Brussel. Vanaf nu zullen zij een jaar lang hun energie, ondernemerschap en kritische blik kunnen inzetten om projecten met maatschappelijke meerwaarde uit te bouwen.

“Generation T staat voor Transitie en grenzen overstijgen,” vat jury-voorzitster Sihame El Kaouakibi, zelf deel van de generatie tussen 18-35 jaar jong, perfect samen. Vanuit dezelfde drang als The Shift, wil deze groep jonge activisten en ondernemers onze samenleving mee helpen ontsnappen aan het klassieke hokjesdenken en de status quo. Met een vurige speech gaf El Kaouakibi de aftrap van de eerste Generation T bijeenkomst, waarop de jongeren met elkaar konden kennismaken en een voorproefje kregen van wat hen het komende jaar te wachten staat.

Begin lokaal en verspreid je invloed wereldwijd

Een net afgestudeerde boer van biologische geitenkaas, de ontwerpster van trendy-but-fair-fashion of een door de wol geverfde parlementariër... Net als in een gezond functionerende maatschappij, is ook bij Generation T diversiteit troef. Al deze verschillende profielen konden tijdens dit lanceringsevent informeel en via een geanimeerde speeddating met elkaar van gedachten wisselen en naamkaartjes ruilen. Want daar ligt net de kracht van deze aanstormende change makers of tomorrow. Als geen ander weten ze dat de uitdagingen voor onze maatschappij mega-, giga-, ja zelfs terra-groot zijn. Maar ze willen die ook met verenigde krachten, vernieuwende ideeën en concrete projecten aanpakken. Beginnend vanuit een individueel, lokaal initiatief. Over de grenzen van het denkbare heen. En met de uitgesproken ambitie om een globale impact te kunnen realiseren.

A little less conversation, a little more action

De jongeren zullen nu een jaar lang deelnemen aan een reeks activiteiten die hun projecten en die van complementaire partnerorganisaties versterken. Zo is er voor hen een coachingsessie bij Hay Group voorzien en zullen enkele klimaatspecialisten eind november al meereizen naar Parijs voor de COP 21 klimaattop. Daarnaast kunnen de foodies van Generation T binnenkort ook hun tanden zetten in de verduurzaming van de voedselketen: tijdens het event The Foodture op 8 december zullen ze mee brainstormen over de toekomst van ons eten en enkele voedselbedrijven uit ons netwerk hebben al interesse getoond om met hen rond de tafel te zitten.

Wie doet er mee met Generation T?

Maar onze jongeren staan ook te trappelen om op allerlei andere domeinen en projecten mee te werken. Op generation-t.be vindt u alle 100 jongeren en hun initiatieven. Aarzel niet om hun profielen te ontdekken en ons te contacteren als u met hen wilt samenwerken.

 

Op 10 november werd het bal officiëel geopend, onze Generation T jongeren nodigen jullie nu van harte uit om mee te shaken!

Leden vermeld in dit artikel