Leden stemmen violen af over visie en strategie The Shift

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change:
Leden stemmen violen af over visie en strategie The Shift

Op 28 april organiseerden we onze eerste jaarlijkse ledenvergadering sinds de oprichting van The Shift. Samen met onze leden bespraken we er de missie, visie en strategie van onze organisatie. We hadden hiervoor een origineel format: de Bijzonder Muzikale Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering tekent het framework uit van onze werking en het jaarprogramma voor onze leden. Vermits The Shift opgericht werd halfweg 2015, en het boekhoudkundig jaar dus pas afsluit eind december 2016, moest er geen officiële stemming plaatsvinden over de financiële resultaten van onze organisatie. We legden ze tijdens deze eerste A.V. wel voor aan onze leden, samen met de geschatte werkingsmiddelen en het actieplan voor 2016. Hieruit ontspon een levendige dialoog met onze leden. De komende maanden gaan we met hun aanbevelingen aan de slag om onze interne werking verder te versterken.

Een bijzonder muzikale beleving

Na dit formele gedeelte van de A.V., trakteerden we onze leden op een muzikale stemming. Een 25-tal muzikanten van de Belgische Kamerfilharmonie Casco Phil kwam de zaal binnen en nam plaats tussen onze leden. Vervolgens namen ze iedereen mee doorheen de 40ste Symfonie van Mozart. Een creatieve manier om de uitzonderlijke dynamiek binnen ons netwerk op punt te stellen. Want hoe bepalen we als maatschappelijke beweging de accenten die we leggen en het tempo waarop we samen dingen willen veranderen? Wanneer wordt een solo-actie gewaardeerd? En in welke mate stemmen we nieuwe initiatieven best eerst af met andere partijen? Deze muzikale beleving legde perfect het belang van harmonieus samenspel tussen verschillende stemmen en actoren bloot.

Vermits al onze ledenorganisaties een enkele stem hebben tijdens de Algemene Vergadering, nam er per organisatie slechts één persoon deel aan dit stemmingsgedeelte. Vanaf 17u30 sloot nog een aantal van hun collega’s aan voor een hapje en een drankje tijdens de netwerkreceptie. Hieronder vindt u een aantal foto’s van het evenement.