Red de biodiversiteit, samen en nu: elke m² telt!

Sustainable Development Goal(s): 3. Good health6. Clean water and sanitation7. Affordable and clean energy8. Decent work and economic growth11. Sustainable cities and communities12. Responsible consumption and production13. Climate action14. Life below water15. Life on land

Priorities for change: Biodiversity
Red de biodiversiteit, samen en nu: elke m² telt!

Een samentrekking van het woord "bio" ("leven") en "diversiteit", biodiversiteit is de diversiteit van het leven. Deze biodiversiteit is in gevaar op onze planeet. Het is tijd om actie te ondernemen om het te behouden, en tegelijkertijd om onze mensen te behouden.

Biodiversiteit is een subtiel evenwicht tussen jou en al het leven op aarde.
Van planten tot micro-organismen, van vissen tot zoogdieren, van edelhert tot... mens. Al dit leven houdt elkaar in balans. Maar deze biodiversiteit raakt uit evenwicht. Onze manier van leven verstoort de biodiversiteit.

Zonder biodiversiteit is er geen leven op aarde. Als we niet dringend actie ondernemen voor biodiversiteit, zowel in België als wereldwijd, dan... gaan we allemaal de dieperik in. Biodiversiteit redden is jezelf redden. We kunnen deze tendens ombuigen door onze dagelijkse keuzes te veranderen. En dat is niet zo moeilijk.

75 Belgische organisaties en hun experten, vanuit The Shift en veel van onze leden, bundelen hun krachten en nodigen je uit om mee aan de slag te gaan.  Ze vragen unaniem en dringend actie voor biodiversiteit.

Wil je ook de boodschap verspreiden en vandaag actie ondernemen voor de biodiversiteit? Ga naar https://samenvoorbiodiversiteit.be/nl/ om te weten te komen wat je kunt doen.

 

« Het gaat er niet om optimistisch of pessimistisch te zijn, maar om vastberaden te zijn. » Hubert Reeves – RTBF - 2019