Roadmap voor de sensibilisering van medewerkers

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal
Roadmap voor de sensibilisering van medewerkers

Hoe kan de jonge generatie de transitie in een bedrijf stimuleren? Je ontdekt het in de roadmap die gecreëerd werd door jongeren van Generation T tijdens het Festival Maintenant! editie 2019 in samenwerking met Springtime.

Uitgangspunt: een zoektocht naar evenwicht en zingeving

De jongeren die vandaag de dag in bedrijven werken, onderscheiden zich van de oudere werknemers door een dubbele zoektocht: work-life balance en zingeving. Zozeer dat sommigen aarzelen om bij een bedrijf van start te gaan wanneer deze geen blijk geeft van een zekere capaciteit om te evolueren en wereldproblematieken in vraag te stellen. Dit houdt uiteindelijk een groot risico in: langs de ene kant riskeert een bedrijf talenten kwijt te spelen en opportuniteiten te missen om zich duurzaam te ontwikkelen, langs de andere kant riskeren jongeren hun motivatie of waarden te verliezen.

Reden van het project

Hoe kan de jonge generatie in transitie, vertegenwoordigd door het netwerk van Generation T, het debat aanwakkeren? Door middel van directe vragen zoals: “Hoe communiceer je je overtuiging over de noodzaak om de overgang te maken naar duurzaamheid?”, “Hoe overtuig je je managers om concrete acties te ondernemen?” of “Wat zijn de meest voorkomende obstakels en belemmeringen en hoe overwin je ze?”.

En we zijn vertrokken!

De 4 aanbevolen fasen in de roadmap moeten worden gezien als een iteratief proces – beginnen met enkele observatierondes en vervolgens een aantal acties voorstellen en uitvoeren. Deze “quick wins” zijn bedoeld om ongeduld te vermijden, voorstellen te testen, te evalueren hoe deze goedgekeurd worden, om daarna, waar nodig, de situatie recht te zetten. Net als bij de Lean Start-Upmethode, laten deze fasen toe om een eerste MVP (Minimum Value Proposition) te identificeren en uit te werken, om deze vervolgens te verbeteren en verder te laten ontwikkelen.

Leden vermeld in dit artikel