SDGs intergreren via SDG Compass

SDGs intergreren via SDG Compass

Begin 2016 vond de jaarlijkse prijsuitreiking plaats van de Award for Best Belgian Sustainability Report. Tijdens dit event organiseerden we samen met de WBCSD een workshop rond het SDG Compass. Deze tool helpt organisaties de Sustainable Development Goals te integreren in hun strategie en daarover verslag uit te brengen.

Het instituut der Bedrijfsrevisoren trok met de 17de editie van deze prijs voor beste duurzaamheidsverslaggeving naar de KBC hoofdkantoren in Molenbeek. In de aanloop naar de prijsuitreiking zelf, organiseerde The Shift ‘s namiddags een workshop rond het SDG Compass. Deze tool werd ontwikkeld door de WBCSD, UNGC en GRI om organisaties te helpen hun strategie af te stemmen op de SDG's en dit nadien ook te meten en te rapporteren.

Mark Didden, één van de bedenkers van het SDG Compass, ging graag in op onze uitnodiging om de tool inhoudelijk te komen voorstellen. Hij overliep eerst de verschillende etappes die een organisatie kan volgen om de SDG’s te implementeren. Nadien lichtten enkele deelnemers aan de workshop ook toe hoe zij hier concreet mee aan de slag gingen.

2016.01_ABBSR_SDG Presentation.pptx
| 1mb
Downloaden
SDG_Compass.pdf
| 5.6mb
Downloaden

Na de verschillende workshops, verzamelden alle deelnemers in de conferentiezaal voor de prijsuitreiking. Net als de voorbije jaren, werden deze prijzen toegekend aan de beste duurzaamheidsverslagen van organisaties in 4 categorieën: “grote bedrijven”, “KMO’s”, “NGO’s” en “andere organisaties”. De winnaars van dit jaar zijn, in die volgorde, Solvay, CAP Conseil, Pro Natura en Fevia ex-aequo met het FIDO. Meer info over de prijsuitreiking en het overzicht van alle finalisten en winnaars, vindt u op volgende website.