Terugblik op onze Algemene Vergadering

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal
Terugblik op onze Algemene Vergadering

« The Shift wordt gesterkt door haar leden en die kracht is meer dan ooit nodig om deze crisis te doorstaan. »‚Äč

Inspirerende initiatieven

Meer dan ooit was deze Algemene Vergadering van 2020 een gelegenheid om onze leden te bedanken voor hun massale deelname aan onze verschillende (digitale) activiteiten, en voor al hun initiatieven die ze tijdens deze crisis hebben gelanceerd en ondersteund.

Nood aan radicaal andere bedrijfsmodellen

Onze directrice, Marie Delvaulx, maakte van de gelegenheid gebruik om te herhalen: “Hoe graag we ook aanwezig willen zijn om jullie in deze overgang te begeleiden en om de tools die daarvoor nodig zijn beschikbaar te maken, willen we ook de nadruk leggen op de noodtoestand en de noodzaak om nieuwe en radicaal andere bedrijfsmodellen te ontwikkelen om te garanderen dat de transitie op tijd wordt gerealiseerd.” Ze benadrukt: “Deze situatie heeft bewezen dat radicale en snelle veranderingen mogelijk zijn. Het is nú dat we moeten samenwerken om tegemoet te komen aan de behoeften van vandaag en morgen. Hierbij zijn solidariteit en creativiteit essentieel.”

Zoals elk jaar hebben we vervolgens de balans opgemaakt van het afgelopen jaar en hebben onze leden de jaarrekening goedgekeurd. Ook hebben ze hun vertrouwen in ons actieplan en onze begroting voor 2020 hernieuwd.

De Change Makers 2020 doen hun intrede

Het online evenement werd verder gezet met de presentatie van de Change Makers 2020. Deze 30 jongeren (18-35 jaar), die geselecteerd werden via een call for applications, kunnen vanaf heden gedurende een heel jaar gebruik maken van een platform om hun netwerk uit te breiden, inspiratie op te doen en zich te láten inspireren. Ook kunnen ze met een brede waaier aan mensen en organisaties samenwerken om de impact van hun eigen duurzaamheidsinitiatieven te vergroten. Dankzij onze partner Act4Change kunnen de Change Makers ook elkaar verrijken door middel van intervisies en hun competenties versterken, onder andere om hun verhaal op de best mogelijke manier over te brengen. Catherine Naveau (The Shift) zegt: “Meer dan ooit willen we een relatie van wederzijds belang ontwikkelen waarbij alle partijen van elkaar leren.”

Laat je challengen!

Tot slot werd een oproep gedaan aan elke organisatie die haar duurzaamheidsstrategie met een jeugdige uitstraling wil inkleuren. Via de CEO Challenge worden de Change Makers gevraagd om de duurzaamheidsstrategie van een organisatie onder de loep te nemen om zo tot creatieve ideeën ter verbetering te komen en een constructieve dialoog aan te gaan met het management. Wens je meer informatie? Laat het dan zeker weten aan Catherine.

Leden vermeld in dit artikel