Wat is B Corp?

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal
Wat is B Corp?

B Corp staat voor Benefit Corporation. B Corps worden gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab. Bedrijven met zo’n certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Op die manier bewegen de bedrijven de economie samen richting inclusie en duurzaamheid.

Bedrijven met een B Corp-certificaat engageren zich bovendien binnen een wettelijk kader: bij elke beslissing moeten ze rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu.  

Vandaag zijn wereldwijd bijna 2800 ondernemingen verspreid over 150 sectoren en 64 landen B Corp-gecertificeerd. Vooral in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Canada en Australië kent B Corp sinds de oprichting in 2007 veel succes. Sinds 2015 kunnen ook Europese bedrijven zich laten certificeren. Zestig organisaties namen toen het initiatief, waaronder enkele uit België en Nederland. Vandaag kent Europa al meer dan 500 B Corps, waarvan meer dan 75 in de Benelux.

Ontdek hieronder de verschillende getuigenissen van enkele van onze B Corp-gecertificeerde leden, met name Triodos Bank, Ecover en Danone. Wil je er meer over te weten komen of wil je je aansluiten bij de B Corp gemeenschap? Noteer dan alvast 22 oktober in je agenda voor een inspirerende workshop!