Welkom op onze website

Sustainable Development Goal(s): 4. Quality education

Priorities for change:
Welkom op onze website

Welkom op uw online verzamelplaats voor duurzaamheid! In volgend artikel komt u meer te weten over de mogelijkheden van dit platform: verneem het laatste nieuws uit ons netwerk via onze Inspiratie artikels en Publicaties, kom meer te weten over onze activiteiten en project clusters, ontdek met welke leden u rond welke SDG’s kunt samenwerken en nog veel meer!

Laat u inspireren door het laatste nieuws uit ons netwerk

Ons netwerk herbergt ontzettend veel expertise en kennis rond MVO en duurzame ontwikkeling. Op deze website vindt u alle relevante kennis van onze leden en de meest inspirerende inzichten uit onze activiteiten en projecten makkelijk terug:

 

  • De verslagen en presentaties van onze activiteiten, interessante initiatieven van onze leden en ander nieuws rond duurzaamheid vindt u in de rubriek Inspiratie.
  • Wetenschappelijke studies over duurzaamheidsthema’s, alle info over de SDG’s en links naar de bibliotheken van onze internationale partners zijn beschikbaar in de rubriek Publicaties.
  • Alle informatie rond de nieuwe maatschappelijke en zakelijke modellen die wij samen met onze leden ontwikkelen, vindt u bij de thematische Project Clusters.

 

De artikels onder Inspiratie en Publicaties zijn ook gelinkt aan de 5 thematische projectclusters en de 17 Sustainable Development Goals. Maak handig gebruik van deze zoekfuncties op de overzichtspagina’s om snel de juiste informatie terug te vinden!

Schrijf u in voor onze activiteiten

Wij organiseren jaarlijks een hele reeks netwerkactiviteiten en workshops voor onze leden, partners en het brede publiek. Via ons activiteitenoverzicht vindt u alle praktische informatie en een gedetailleerd programma van onze opkomende activiteiten. U kunt zich inschrijven via het formulier of via onze Event Manager Catherine Naveau.

Heeft u een evenement gemist? Ga dan naar onze artikels in de rubriek Inspiratie voor de verslagen over en presentaties van onze activiteiten.

Vind de perfecte partner in ons netwerk

Ons netwerk brengt meer dan 350 organisaties samen die de transitie naar een duurzamere samenleving en economie willen realiseren. Via hun profielpagina komt u alles te weten over hun organisatie, hun verwezenlijkingen op vlak van duurzaamheid en hun ambities in het kader van de Sustainable Development Goals of SDG’s. Elke pagina bevat namelijk een korte introductie over de organisatie, links naar hun website en social media platformen en een engagement m.b.t. een of meer SDG’s waarrond ze willen samenwerken.

Naast hun engagement(en) rond een of meer SDG’s, worden alle leden ook onderverdeeld in een aantal sectoren. Maak handig gebruik van deze zoekfuncties links op de overzichtspagina’s om snel de juiste organisatie terug te vinden!

Onze leden kunnen makkelijk hun profielpagina aanmaken en beheren. Via de ledenzone (zie hieronder) brengen ze zelf de duurzaamheidswerking van hun organisatie in beeld dankzij verslagen, video’s, vacatures of links naar hun social media.

Ledenzone

Iedereen die werkt of actief is binnen een van onze meer dan 350 ledenorganisaties, kan genieten van een aantal exclusieve ledenvoordelen. Zo kunnen zij allen onze netwerkcommunicatie ontvangen en deelnemen aan activiteiten die enkel toegankelijk zijn voor leden.

Iedere organisatie die lid is bij The Shift, heeft ook een of meer standaardcontactpersonen. Deze sherpa’s zijn het eerste aanspreekpunt voor ons netwerk en hebben bijkomende voorrechten via de ledenzone op onze website. Zo beheren zij de profielpagina van hun organisatie en kunnen ze extra accounts voor hun collega’s toevoegen of verwijderen in onze database.

De profielpagina’s op onze website zijn de belangrijkste communicatie-instrumenten voor onze leden. Hoe meer het profiel up-to-date is, hoe groter de kans dat organisaties kennis en contacten kunnen uitwisselen met relevante partners binnen ons netwerk. Als sherpa van een ledenorganisatie, kan u de volgende gevevens invoeren en wijzigen op de profielpagina:

 

  • Geef een beschrijving van uw organisatie: wat doen jullie, hoe doen jullie dat en met welk doel?
  • Breng de maatschappelijke ambities van uw organisatie in kaart aan de hand van het globale kader dat de UN Sustainable Development Goals biedt.
  • Deel gebeurtenissen die uw engagement onder de aandacht brengen: duurzaamheidsverslagen, inspirerende presentaties, blog artikels, video’s of vacatures.
  • Maak links naar uw eigen website en social media platformen om bezoekers aan te trekken via onze website.

 

Zorg ervoor dat de informatie up-to-date blijft, zodat uw profielpagina een goede weerspiegeling is van de huidige visie en activiteiten van uw organisatie!

Bent u uw paswoord vergeten? Vraag dan een nieuw paswoord aan. U krijgt via mail een link om automatisch een nieuw paswoord te genereren of er zelf een in te stellen. Uiteraard kunt u ons ook altijd contacteren via mail indien u vragen of suggesties zou hebben omtrent het gebruik van deze website!