Profiel

De Europese Unie duidde de periode 2011-2020 aan als het ‘Decennium van de Biodiversiteit’. Biodiversiteit wordt een overkoepelend thema binnen alle Europese beleidsdomeinen. Bedrijven vormen hierbij een belangrijke schakel. Maar biodiversiteit implementeren in een bedrijfsvoering is niet zo eenvoudig. Corridor biedt hiervoor de ideale oplossing aan. Corridor stelt groenbeheerplannen op met een grote meerwaarde. Wij zijn een resultaatgedreven studiebureau voor bedrijven, gemeenten, scholen en zorgcentra. Kortom, voor alle ondernemingen met groen in de omgeving. Wij helpen bedrijven op weg, stippelen een beleid uit en ondernemen samen met u de nodige acties. We volgen de effectieve uitvoering mee op, verhogen de meerwaarde van uw groen en site … …. zonder zorgen. De voordelen voor de natuur én uw bedrijf: 1. Uw aangename werkomgeving zorgt voor tevreden werknemers en bezoekers 2. Uw mooie, duurzame en groene omgeving doet de waarde van uw vastgoed stijgen 3. Uw duurzame bedrijfsvoering verbetert uw imago 4. U vermindert en beheerst de kosten van uw groenbeheer 5. U verhoogt de lokale wateropvang bij hevige regen

Ambities

The Shift helpt leden gebruik maken van het globaal kader van de UN Sustainable Development Goals om hun maatschappelijke ambities in kaart te brengen.

15. Life on land

Biodiversiteit ….. de groene motor van onze economie Zonder biodiversiteit is de economie kansloos. Biodiversiteit is de verscheidenheid van genen, soorten en ecosystemen op aarde. Het vormt de basis van ons leven, ons welzijn en onze economie. Zonder biodiversiteit is er geen voedsel, geen stabiel klimaat, geen grondstoffen voor onze bedrijven. Vogels zijn een uitstekende indicator voor het verlies aan biodiversiteit. Omdat ze veel te weinig schuilplaatsen en nog amper voedsel vinden, gaat hun aantal drastisch achteruit. Hoog tijd dat we werk maken van meer natuur. Ecologisch beheer van het bestaande groen — ook het bedrijfsgroen — is daarvoor een goede piste.

project.related