Profiel

Gyproc is een merk van Saint-Gobain Construction Products Belgium dat deel uitmaakt van de Gyproc Activity binnen de Saint-Gobain group. Deze is de nummer 1 ter wereld voor de productie en verkoop van alle gipsmaterialen voor de binnen- en buitenafwerking, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Gyproc België is marktleider in gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw. Gyproc biedt een evenwichtig en compleet gamma bouwsystemen en oplossingen op basis van gips aan. Daarenboven komt Gyproc tegemoet aan de huidige comfortproblematiek door oplossingen aan te bieden in verband met brandwerendheid, akoestiek, isolatie en renovatie. Gyproc heeft in België een productiesite in de Waaslandhaven (Kallo).

Ambities

The Shift helpt leden gebruik maken van het globaal kader van de UN Sustainable Development Goals om hun maatschappelijke ambities in kaart te brengen.

12. Responsible consumption and production

Voor de ontwikkeling en productie van onze platen volgen wij de "Cradle-to-Cradle"-filosofie. Zo worden schadelijke additieven in onze producten bijvoorbeeld vermeden, om ervoor te zorgen dat er geen enkel gezondheidsrisico is voor mens of milieu, en om een volwaardige recyclage mogelijk te maken. Onze producten zijn dan ook "C2C Certified". In het kader van de “Gipsconvenant” met de Vlaamse Overheid wordt bij Gyproc Kallo jaarlijks al minstens 25000 ton gips gerecycleerd.

13. Climate action

Gyproc Saint-Gobain ondertekende de COP21-brief waarmee we ons ertoe verbinden concrete acties tegen de klimaatopwarming te nemen en te zorgen dat deze problematiek hoog op de politieke agenda komt te staan. Op onze productiesite in Kallo wekken we bijvoorbeeld een groot deel van onze stroom op via een WKK, waarbij we de warmte van de WKK recupereren in ons productieproces. De aandacht voor lage CO2 uitstoot in onze logistieke activiteiten werd dan weer beloond met de Lean and Green Award.

17. Partnerships for the goals

In het kader van het Europese Gypsum-to-Gypsum-project tussen verschillende bouwpartners proberen we de Europese gips-afvalmarkt te transformeren tot een circulaire economie.