Profiel

Geert De Wael en Michaël Van Damme vormen samen het creatieve brein achter The Forge. The Forge heeft als missie om wetenschappelijk onderbouwde kennis, tools en technieken te vertalen naar en toe te passen in de praktijk. The Forge focust zich met andere worden op gedragsverandering binnen teams en organisaties richting het gewenst gedrag. Maw het betreft vooral change en innovatieprojecten. Michaël deed zelf, in het kader van zijn doctoraat, heel wat onderzoek naar innovatie in teams en organisaties. Er is reeds meer dan 30 jaar internationaal wetenschappelijk onderzoek rond innovatie. Maar de verbazing was groot toen Michaël merkte dat deze kwalitatieve kennis vooral in de kelders van de universiteiten blijft hangen om stof te vergaren en niet gekend is of gebruikt wordt in de praktijk. Geert en Michaël werken steevast met een stevige portie humor, ze kennen elkaar immers uit de wondere wereld van improvisatietheater en stand-up comedy. Ze wilden echter iets serieus aanvangen met hun leven. Daarom richtten Geert en Michaël de spin-off van de UGent op in 2015 en intussen kunnen ze reeds organisaties als (onder andere) VRT, de Vlaamse Overheid, BNP Paribas Fortis, Febelfin en Telenet als trouwe klanten rekenen. The Forge zette bovendien reeds eerste stappen in het veroveren van de wereld en werd reeds gevraagd voor opdrachten in Nederland, Duitsland, Italië, Noorwegen, Zweden & Argentinië.

Ambities

The Shift helpt leden gebruik maken van het globaal kader van de UN Sustainable Development Goals om hun maatschappelijke ambities in kaart te brengen.

17. Partnerships for the goals

De SDG's zijn onlosmakelijk verbonden. Dit is een werk van allen en dit vereist een globale gedragsverandering. Daar willen we aan mee werken.