Profiel

De groep Van Marcke is een familieonderneming die in 1929 in Kortrijk werd opgericht. De groep is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Als gespecialiseerde groothandel verdeelt Van Marcke badkamers, wellnesstoestellen, keukens, verwarmingsinstallaties, sanitair- en installatiemateriaal alsook duurzame oplossingen voor warmte en water. Het bedrijf is marktleider in België. Daarnaast heeft de groep ook enkele productiebedrijven. Onze missie luidt "We care for quality of life". Van Marcke Group wil excelleren in het leveren van producten en diensten die het leven van de gebruiker oprecht verbeteren, met behoud van alle comfort en met respect voor een duurzaam leefmilieu. Daarom hanteren wij al meer dan tien jaar een filosofie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ambities

The Shift helpt leden gebruik maken van het globaal kader van de UN Sustainable Development Goals om hun maatschappelijke ambities in kaart te brengen.

4. Quality education

Via Van Marcke College, ons eigen opleidingscentrum, organiseren wij dagelijks opleidingen voor professionelen uit de sector van technische installaties in gebouwen (sanitair, verwarming, ventilatie en elektriciteit). Speciale aandacht gaat naar alle innovaties en nieuwe technieken, zeker deze rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Zo bieden wij, op aansturen van Europa, gecertifieerde opleidingen aan voor installateurs van hernieuwbare energie. Bedoeling is om een officieel “certificaat van bekwaamheid” af te leveren aan installateurs die over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om dergelijke installaties op een kwaliteitsvolle manier te plaatsen.

6. Clean water and sanitation

Via onze gespecialiseerde afdeling Waterbehandeling, voeren wij dagelijks wateranalyses uit voor onze klanten. Zo bepalen we niet enkel de hardheid, het ijzergehalte en de pH maar kunnen we ook voor putwater meer info verstrekken over de drinkbaarheid. Via onze Big Blue Points adviseren wij onze klanten over waterbesparende oplossingen. Maar ook om water te behandelen hebben wij de juiste producten, gaande van regenwaterrecuperatie tot allerlei ontharders. Samen bekijken we welke oplossing het best past bij hun huis en gezinssituatie.

7. Affordable and clean energy

We volgen de markt en nieuwe ontwikkelingen op de voet. Via onze Big Blue Points adviseren wij onze klanten over energie-oplossingen. Ons aanbod omvat producten mbt hernieuwbare energie om gratis energie te halen uit lucht en bodem, evenals producten om de nodige fossiele energie zoveel mogelijk te gaan beperken, om de temperatuur binnenshuis zo goed mogelijk te regelen, etc. Samen bekijken we welke oplossing het best past bij hun huis en gezinssituatie.

13. Climate action

Als bedrijf zetten wij ons dagelijks in om de strijd tegen klimaatverandering actief aan te pakken. Wij bespelen hierbij de verschillende actoren binnen onze sector: zowel installateurs, particulieren, architecten, ingenieurs maar we geven bijvoorbeeld ook opleidingen aan scholen om ook daar het bewustzijn te vergroten. Er zijn ook contacten met overheden en beroepsfederaties.

project.related