Wat?

Het is voor MVO-managers niet altijd makkelijk om duurzaamheid hoog op de agenda te zetten binnen hun bedrijf. Via CSR Boosters helpen wij onze leden hun medewerkers bewust te maken van het MVO-beleid.

Waarom deelnemen?

Dankzij de selectie van jonge ambassadeurs verbeter je met CSR Boosters de kennis over MVO-initiatieven binnen jouw bedrijf. Zo kun je de acceptatie ervan vergroten. Dit bevordert de MVO-strategie van jouw bedrijf.

Meer dan tien bedrijven nemen al deel aan de proeffase van dit project dat we begin 2018 lanceerden.

Hoe?

De eerste stap is om jonge mensen in het bedrijf te identificeren die intern de MVO-strategie en -initiatieven kunnen promoten. Daarna willen we deze jongeren in staat te stellen om:

 • hun mening hierover te geven
 • het MVO-beleid met het management te bespreken.


Het verloop

We organiseren in 2018 vier momenten met de CSR-managers van de verschillende bedrijven die deelnemen aan de proeffase.
 

 • Eind februari: een eerste workshop gericht op het identificeren en selecteren van jonge mensen binnen het bedrijf.
   
 • In juni: een eerste moment van uitwisseling van ervaringen. Hierna volgt een inleiding tot de volgende stap: jongeren de strategie van het bedrijf laten uitdagen.
   
 • Begin oktober: na een uitwisseling van ervaringen over deze uitdagingen onderzoeken we wat we moeten doen met de inbreng van jongeren. We bekijken ook de volgende stap: interne communicatie naar alle medewerkers.
   
 • In november: een tijd van evaluatie, gevolgd door een uitwisselingsmoment van ervaring tussen de jongeren uit de verschillende deelnemende bedrijven.