Wat?

Het is voor CSR-managers niet altijd gemakkelijk om duurzaamheid hoog op de agenda te zetten binnen hun bedrijf. Via CSR Boosters helpen wij onze leden hun medewerkers bewust te maken van het CSR-beleid. Dit project werd gerealiseerd met de ondersteuning van MVO Vlaanderen.

Waarom deelnemen?

Dankzij de selectie van ambassadeurs verbeter je de kennis over en deelname aan CSR-initiatieven binnen jouw bedrijf. Wat op zijn beurt een betere implementatie en evolutie van jullie CSR-strategie bevordert.

Meer dan tien bedrijven nemen al deel aan de proeffase van dit project dat we begin 2018 lanceerden.

Hoe?

De eerste stap is om ambassadeurs in het bedrijf te identificeren die intern de CSR-strategie en -initiatieven kunnen promoten. Achteraf willen we hen toelaten:

 • hun mening hierover te geven
 • het CSR-beleid met het management te bespreken

Het verloop

In 2018 organiseerden we 4 momenten met de CSR-managers van de verschillende bedrijven die deelnemen aan de proeffase:
 

 • Eind februari, een eerste workshop gericht op het identificeren en selecteren van jonge mensen binnen het bedrijf.
   
 • In juni, twee getuigenissen van bedrijven die een gelijkaardig proces hebben gelanceerd, gevolgd door een uitwisseling van ervaringen.
   
 • Begin oktober, na de getuigenis van een bedrijf die een netwerk van ambassadeurs tot stand heeft gebracht, heeft Elfrieke Van Galen (The Rock Group) het boek "MVO Doe je zo" voorgesteld.
   
 • In december, een evaluatiemoment en uitwisseling van ervaringen met Lettemieke Mulder (The Rock Group).
   

In maart 2019 organiseerden we een workshop met de deelnemende bedrijven om het project en de voortgang van hun initiatieven te evalueren.

De resultaten

Tijdens een evenement op 19 maart 2019 bij Infrabel deelden we de conclusies van het CSR Boosters piloot-project met onze leden en presenteerden we hen onze CSR Boosters brochure. Deze brochure legt uit hoe je een intern ambassadeursnetwerk tot stand brengt. Het staat ook boordevol tips over hoe de medewerkers van een bedrijf aan boord van de MVO-strategie te krijgen.

Gerelateerde activiteiten