Wat?

Rising You begeleidt jonge vluchtelingen naar uitdagende jobs op hoogte. Als schilder van hoogspanningsmasten, als plaatser van telecom-installaties of als onderhoudstechnicus op windmolens. Avontuurlijke jobs, op maat van deze ondernemende jongeren.

Waarom?

1 op 5 werkloze jongere in Vlaanderen heeft een migratieachtergrond. In Brussel ligt dat cijfer zelfs nog hoger. Daarnaast is ons onderwijs niet altijd goed afgestemd op deze jongeren. Al te vaak komen zij terecht in opleidingen die misschien wel naar knelpuntberoepen leiden, maar niet noodzakelijk met hun persoonlijke bekwaamheden en talenten te maken hebben.

Rising You geeft deze jongeren met een passie voor klimmen wel de kans om hogerop te geraken. Ze worden geschoold tot gekwalificeerde werknemers die op hoge of moeilijk bereikbare plaatsen kunnen werken.

Hoe?

Rising You wil deze jongeren na hun opleiding matchen met de juiste werkgever. Daarom zoeken ze partners die belang hechten aan kwaliteitsvolle dienstverlening en maatschappelijk engagement. Onder meer dankzij de contacten via ons netwerk, stapten IRIS, Elia, Proximus en Engie al mee in dit verhaal.

Ben je geïnteresseerd om met jouw bedrijf deel te nemen? Contacteer Benjamin Gérard.

Gerelateerde pagina’s