Slechts 7 procent van onze kinderen eet dagelijks groenten en fruit, terwijl 53 procent van hen elke dag zoete of zoute tussendoortjes eet. Daarom wil een aantal partners samen met de Vlaamse Overheid bekijken hoe duurzame en gezonde voeding verwerkt kan worden in het lessenpakket en het voedingsaanbod op onze scholen.

De school is namelijk de plaats bij uitstek om goede voedingsgewoontes te kweken. Kinderen kunnen er van jongs af aan het belang van eerlijke en evenwichtige voeding oppikken. Maar hiervoor moeten zowel overheden, actoren op de voedingsmarkt als scholen hun krachten bundelen.

Een nieuwe Green Deal rond duurzame voeding?

Het sluiten van een Green Deal of vrijwillige overeenkomst met de Vlaamse Overheid, helpt het draagvlak vergroten en het engagement van andere partners versterken. Samen met onze leden verkennen we eind september de mogelijkheden voor een Green Deal ‘Gezonde en duurzame maaltijden’.

Geïnteresseerd om hieraan mee te werken? Kom dan naar ons Change Lab op 30 september. Voor meer info kunt u ook altijd terecht bij Bart Corijn.