Best practice
Doelgroep: Bedrijven
Initiatiefnemer(s): Global Compact Network Belgium

Sustainable Development Goal(s): 4. Quality education10. Reduced inequalities16. Peace justice strong institutions17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Work & InclusionInequality

Bedrijven en Kinderrechten

Alles wat een onderneming doet of laat, beïnvloedt direct of indirect het welzijn van kinderen. Met die kernboodschap sensibiliseert de commissie Children’s Rights and Business Principles (CRBP) bedrijven om aandacht te hebben voor de rechten van het kind.

Doelstellingen

  • Sensibiliseer bedrijven om aandacht te hebben voor de rechten van het kind
  • Denk na over kleine ingrepen die voor kinderen een groot verschil kunnen maken

Wat

Op de werkplek, via hun producten en dienstverlening of in hun gemeenschap. Veel ondernemers in ons land beseffen niet dat ze met kleine ingrepen een groot verschil kunnen maken voor kinderen. Daarom verenigen een aantal bedrijven en ngo’s in België zich via het forum van de ‘Children’s Rights and Business Principles Commission’. Ze wisselen er best practices uit en bekijken hoe ze samen acties kunnen opzetten voor kinderen en hun rechten.

De 10 Children’s Rights and Business Principles (CRBP) vormen een leidraad voor deze bedrijven om zo’n acties op een structurele manier in hun duurzaamheidsbeleid te verwerken. Ze werden op internationaal niveau ontwikkeld door UNICEF, UN Global Compact (UNGC) en Save the Children.

Elk bedrijf, groot of klein, kan meewerken binnen zijn mogelijkheden en met zijn resources. Laat u inspireren door de talrijke voorbeelden in deze brochure. En in deze video vindt u 5 verhalen van CRBP-leden die al concrete stappen hebben gezet om kinderrechten in België te verbeteren: