Partnerschap
Doelgroep: Al onze leden
Initiatiefnemer(s): The Shift in samenwerking met WWF

Start: 27-08-2020

Einde: 26-08-2023

Sustainable Development Goal(s): 13. Climate action17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal

Belgian Alliance for Climate Action

The Shift heeft de voorbije jaren verschillende klimaatinitiatieven geïnitieerd of ondersteund. Ook in ons huidig programma blijven wij dit thema hoog op de agenda plaatsen.

Doelstellingen

  • De transitie naar een klimaatneutrale maatschappij versnellen
  • Het Science Based Targets initiatief bekend maken bij zoveel mogelijk organisaties
  • Je helpen bij het opmaken van Science Based Targets voor je eigen organisatie
  • Informatie uitwisselen, anderen inspireren en zelf ook inspiratie opdoen rond klimaatdoelstellingen

Wat?

Enkel door samen actie te ondernemen, kunnen we de klimaatuitdaging het hoofd bieden. Samen met WWF België lanceren we daarom een nieuw initiatief: The Belgian Alliance for Climate Action. Via een divers programma wil deze alliantie organisaties samenbrengen die bereid zijn hun krachten te bundelen om hun ambitieuze klimaatambities te realiseren.

Waarom?

Wil je je eigen organisatie voorbereiden op een ‘net-zero’ toekomst maar je weet niet hoe of waar te beginnen? Je hebt al klimaatdoelstellingen gesteld, je wilt verder inspanningen leveren en tegelijkertijd je ervaringen delen en andere organisaties stimuleren?

Dit netwerk is de ideale plek om kennis uit te wisselen, je te laten inspireren, en/of andere spelers uit je waardeketen aan te sporen om ook met klimaatdoelstellingen aan de slag te gaan.

Hoe?

We doen een oproep aan al onze leden om zich aan te sluiten bij een gemeenschap die op basis van de Science Based Targets ambitieuze én onderbouwde klimaatdoelstellingen willen realiseren.

Wil je je aansluiten bij deze gemeenschap van toonaangevende organisaties en concrete klimaatinspanningen formuleren en ze in de praktijk brengen? Onderteken dan deze pledge en bezorg ze aan Bart.

Wat kan je nog verwachten? Een stevige portie peer-to-peer learning, interactieve workshops en inspirerende evenementen die moeten aanmoedigen tot het ondernemen van concrete actie.

Op 12 oktober plannen we dit initiatief ruime zichtbaarheid te geven via een high-level event en via verschillende mediakanalen. We hopen op dat ogenblik reeds zo veel mogelijk van onze leden te verwelkomen in de Belgian Alliance for Climate Action!

Heb je ondertussen nog vragen over dit project? Laat het ons weten of neem deel aan de virtuele voorstelling op 10 november!

Neem zeker ook eens onze FAQ door indien je meer wenst te weten over deze call to action.