Partnerschap
Doelgroep: Leden van ons netwerk en jongeren tussen de 18 en 35 jaar die een leidende rol spelen in duurzame transitie
Initiatiefnemer(s): The Shift in samenwerking met Act4Change

Start: 01-04-2020

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal

Change Makers 2020

Dit project wil 30 jongeren helpen hun vaardigheden te ontwikkelen, hen zichtbaarheid te geven en hen in contact te brengen met voor hen relevante partijen. Ze krijgen ook gedurende één jaar de kans om The Shift en haar leden te challengen in hun duurzaamheidsstrategie.

Doelstellingen

  • Samenwerking en uitwisselingen stimuleren tussen onze leden en jongeren die het voortouw nemen in duurzame transitie
  • Onze projecten en onze leden laten challengen door jongeren met innovatieve duurzame initiatieven
  • De diversiteit en de rijkdom van ons netwerk versterken door deze jongeren een inspiratiebron voor onze leden te laten zijn

Wat?

The Shift en Act4Change zijn ervan overtuigd dat we de energie en creativiteit van jonge mensen nodig hebben om de overgang naar een rechtvaardigere en milieuvriendelijkere samenleving te maken. Daarom bracht het netwerk van Generation T sinds 2015 meer dan 350 jongeren uit verschillende sectoren samen: het middenveld, de academische wereld, en de publieke en privésector. Ter gelegenheid van de vierde verjaardag van Generation T, willen de oprichtende partners 30 jongeren ondersteunen om hen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen, hen zichtbaarheid te geven en hen in contact te brengen met voor hen relevante partijen.

Daarom hebben we 30 jonge transitiepioniers geselecteerd. In casu ambassadeurs van deze kritische generatie die de dialoog willen aangaan met andere mensen/organisaties. Gedurende een jaar mogen deze jongeren ons team, onze projecten en de leden van ons netwerk challengen. Zij zullen hun standpunten en innovatieve ideeën delen door middel van workshops, multi-stakeholder projecten en CEO Challenges. Deze 30 jongeren zullen ook worden aangemoedigd om samen hun vaardigheden en gezamenlijke projecten te ontwikkelen.

Wie?

Leden van ons netwerk en jongeren tussen de 18 en 35 jaar die een leidende rol spelen in duurzame transitie.

Waarom?

The Shift wil de verbinding faciliteren tussen een organisatie die haar activiteiten op een meer duurzame manier wil uitoefenen en een groep jonge experts die op dit gebied actief zijn. De diversiteit aan profielen binnen deze groep jonge pioniers maakt het mogelijk om de uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Een win-winsituatie: aan de ene kant bieden deze challenges bedrijfsleiders de kans om uitgedaagd te worden door jonge transitiepioniers: ze trekken hun gevestigde ideeën in twijfel, inspireren hen met ‘out of the box’-ideeën en helpen hen bij het vinden van duurzame oplossingen. Anderzijds wil The Shift deze 30 jongeren de mogelijkheid bieden om in contact te komen met mensen en organisaties om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun projecten en het opzetten van nieuwe partnerships.

Hoe?

Je bent lid van The Shift, je hebt een nieuwe CSR-strategie ontwikkeld en je wilt daar graag een externe opinie over? Je lanceert binnenkort een nieuw project en je wilt dat het zo duurzaam mogelijk is? Je wilt uitgedaagd worden door jonge transitiepioniers die innovatief en expert zijn in hun vakgebied?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Catherine.