Partnerschap
Doelgroep: Bedrijven
Initiatiefnemer(s): The Carbon Disclosure Project, WWF, World Resources Institute en UN Global Compact

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal

Science Based Targets

Door te werken met Science Based Targets kunnen bedrijven hun klimaatambities afstemmen op de doelstellingen van de COP21. The Shift bracht haar leden die zich hiertoe engageren samen in een werkgroep samen om hen verder te ondersteunen.

Doelstellingen

  • Ondersteun bedrijven die geloofwaardige klimaatdoelstellingen publiceren
  • Wissel ervaringen uit tussen leden die in dit thema actief zijn
  • Verspreid informatie over deze tool

Wat?

We hebben de leden die geïnteresseerd zijn in Science Based Targets al verschillende keren samengebracht. We zijn trots om onder hen 4 bedrijven (Thalys, bpost, Proximus en Lidl) te mogen tellen met een klimaatdoelstelling afgestemd op het Akkoord van Parijs.

Waarom?

De overgang naar een koolstofarme economie is volop aan de gang en geraakt wereldwijd in een stroomversnelling. Elke sector, elke markt is aan het veranderen en binnen ons netwerk tonen velen onder jullie reeds de vaardigheden en wil om dit te bereiken. De Science Based Targets zijn iets voor jou als je:
 

  • een strategische integratie van de SDG’s en het Akkoord van Parijs beoogt;
  • intern je teams wilt uitdagen om actie te ondernemen;
  • extern wilt communiceren over jullie klimaatambities.
     

Krijg erkenning voor jullie bijdrage aan het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging!

Hoe?

Het Science Based Targets-initiatief (SBTi) biedt verschillende wetenschappelijke methodes om te berekenen hoe snel en in welke mate bedrijven hun CO2-uitstoot moeten verminderen om in overeenstemming te zijn met de doelstellingen van de Parijsakkoorden. Deze hebben als doel om de stijging van de wereldtemperatuur te beperken tot een maximum van +2°C. Dit initiatief biedt een serieus kader om geloofwaardige klimaatambities te definiërne en daarom wil The Shift haar deelnemende leden ondersteunen. Wilt u meer weten over dit initiatief? Neem dan met ons contact op of ontdek hier de brochure.

Meer dan 350 bedrijven kozen er al voor om leiderschap te tonen in de strijd tegen klimaatopwarming. Doet jouw bedrijf ook mee?