De Sustainable Development Goals (SDGs) zijn 17 internationaal bepaalde targets voor duurzame ontwikkeling. Ze bouwen voort op de Millenniumontwikkelingsdoelen en bieden alle maatschappelijke actoren een kader om mee te werken aan een duurzamere samenleving en economie.

Als Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid, helpen wij dit internationale kader naar de lokale context vertalen. Op volgende link vindt u alvast alle nuttige informatie over de Sustainable Development Goals gebundeld.

In de loop van 2017 organiseerden wij een aantal SDG Ontbijtsessies voor mensen die nieuw zijn in ons netwerk en SDG Clinics voor leden die verder aan de slag willen gaan met de SDG's. Kon u hier niet bij zijn, maar wilt u toch ontdekken hoe u de maatschappelijke ambities van uw organisatie kunt kaderen binnen de SDG’s? Geef ons dan gerust een seintje!

Zet uw ambities online

Dankzij onze workshops en andere sensibiliseringskanalen, beginnen steeds meer leden hun duurzaamheidsambities te koppelen aan één of meerdere van SDG’s. In ons ledenoverzicht kunt u zien hoe onze leden hun ambities formuleren. U herkent ze aan het blauwe ‘commit’ hartje op hun profiel.

Wilt u zelf ook uw ambities delen op onze website? Zet ze dan op de profielpagina van uw organisatie via onze ledenzone:

 

  1. Maak verbinding met de ledenzone via uw persoonlijk paswoord
  2. Kies de optie 'Bewerk uw profiel' en voeg één of meerdere ambities toe
  3. Bewaar uw profiel om de updates te publiceren op onze website

 

Op volgende link vindt u meer info over het gebruik van onze website en ledenzone.