De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn 17 internationaal bepaalde targets voor duurzame ontwikkeling. Ze bouwen voort op de Millenniumontwikkelingsdoelen en bieden alle maatschappelijke actoren een kader om mee te werken aan een duurzamere samenleving en economie.

Als Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid, helpen wij dit internationale kader naar de lokale context vertalen. Op volgende link vind je alvast alle nuttige informatie over de Sustainable Development Goals gebundeld.

In de loop van 2018 organiseren wij een aantal leermomenten rond de SDG's: Welcome Breakfasts voor mensen die nieuw zijn in ons netwerk en ABC van de SDG's workshops voor leden die verder aan de slag willen gaan met de SDG's. Kan je hier niet bij zijn, maar wil je toch ontdekken hoe je de maatschappelijke ambities van jouw organisatie kunt kaderen binnen de SDG’s? Geef ons dan gerust een seintje!

Zet uw ambities online

Dankzij onze workshops en andere sensibiliseringskanalen, koppelen steeds meer leden hun duurzaamheidsambities aan één of meerdere SDG’s. In ons ledenoverzicht kun je zien hoe onze leden hun ambities formuleren. Je herkent ze aan het blauwe ‘commit’ hartje op hun profiel.

Wil je zelf ook jullie ambities delen op onze website? Zet ze dan op de profielpagina van je organisatie via onze ledenzone:

 

  1. Maak verbinding met de ledenzone via je persoonlijk paswoord
  2. Kies de optie 'Bewerk uw profiel' en voeg één of meerdere ambities toe
  3. Bewaar jullie profiel om de updates te publiceren op onze website

 

Op volgende link vind je meer info over het gebruik van onze website en ledenzone.